luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEStatul Român cumpără avioane din Norvegia vechi de aproape jumătate de secol...

Statul Român cumpără avioane din Norvegia vechi de aproape jumătate de secol la prețul de 450 de milioane de euro. Norvegienii le pregăteau pentru scoaterea din uz

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a trimis Parlamentului o scrisoare oficială prin care cere aprobarea formală pentru achiziția a 32 de avioane de vânătoare F-16 de la guvernul Norvegiei, potrivit unui document publicat de Guvernul norvegian.

Este vorba de avioane utilizate deja de Norvegia, așa cum a fost cazul și cu prima achiziție de 17 aparate F-16, cumpărate din Portugalia. Acestea de acum sunt, în schimb vechi de peste 40 de ani vechime, care urmau să fie scoase din uz în țara nordică.

Ministerul Apărării din Norvegia arată pe site-ul propriu că aeronavele F16 se apropie de finalul perioadei de serviciu, iar Ministerul Apărării a fost însărcinat încă din septembrie 2019 să înceapă pregătirile pentru scoaterea lor din uz și eventuala vânzare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Suma totală de achiziție este de 454 de milioane de euro fără TVA, defalcată astfel: 354 milioane de euro achiziția propriu-zisă a avioanelor norvegiene și 100 de milioane de euro – sport logistic și echipamente din SUA.

Potrivit legislației, pentru achizițiile de tehnică militară de peste 100 de milioane de euro, Ministerul Apărării Naționale are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Documentul trimis de către MApN Parlamentului poate fi consultat în întregime aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE