sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEPatronii staţiei GPL de la Crevedia au fost reţinuţi de procurori. Ministerul...

Patronii staţiei GPL de la Crevedia au fost reţinuţi de procurori. Ministerul Sănătăţii a anunţat al cincilea deces

Încă unul dintre răniţii arşi în exploziile de la Crevedia a murit. Anunţul a fost făcut ieri, 5 septembrie, de Ministerul Sănătăţii.

„În cursul acestei dimineţi, a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti încă unul din pacienţii aflaţi în stare foarte gravă de la începutul internării şi care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză şi avea arsuri de peste 90% din suprafaţa corporală. Adresăm condoleanţe familiei”, a precizat instituţia.

Bilanţul urcă la cinci decese, în urma exploziilor de la Crevedia, iar în acest moment, în spitalele din Bucureşti, se mai află 14 răniţi. De asemenea, sunt transferaţi în străinătate 12 pacienţi, dintre care cinci sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Ministerul Sănătăţii anunţă că, din totalul de 58 de victime, 27 de pacienţi au fost externaţi, până acum.

Percheziţii şi reţinerea a două persoane

Patronii staţiei GPL din Crevedia au fost reţinuţi marţi seara de procurori. Aceştia sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Sursa: MEDIAFAX FOTO

„În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform acestuia, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi faţă de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Din cercetările efectuate până în prezent reiese că, în perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, „în realizarea obiectului de activitate şi în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpaţi menţionaţi anterior, societatea comercială a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL (…), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa”.

Conform procurorilor, acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanşator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment şi vătămarea corporală a 54 de persoane, precum şi distrugerea şi degradarea unor bunuri imobile şi mobile, precum şi a unor lucrări, echipamente, instalaţii sau componente ale acestora, consecinţe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deşi trebuiau şi puteau să le prevadă.

Procurorii susţin că în acest caz s-au efectuat patru percheziţii (la sediile a două persoane juridice şi domiciliile a două persoane fizice), în urma acestor activităţi procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente şi medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE