duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEStarețul Mănăstirii Dadivank din Nagorno - Karabagh refuză să părăsească biserica, promite...

Starețul Mănăstirii Dadivank din Nagorno – Karabagh refuză să părăsească biserica, promite s-o apere cu arma-n mână în fața azerilor

Acum câteva zile, pe rețelele de socializare stârnea emoție mesajul părintelui Hovhannes Hovhannisyan, starețul Mănăstirii Dadivank, din Nagorno-Karabagh, care spunea că nu-și va părăsi locașul și-l va apăra cu arma-n mână, dacă azerii vor încerca să-l preia.

Grijile părintelui veneau după ce zona în care este localizată mănăstirea trebuie cedată Azerbaidjanului, în urma acordului de pace semnat între Armenia, Azerbaidjan și Rusia, săptămâna trecută.

Alături de părinte, în zonă au venit și mulți armeni, inclusiv de peste hotare, pentru a-i fi alături. Una dintre aceștia este și Araz Garakanian, care locuiește în Statele Unite ale Americii.

„În timp ce conduceam, vedeam tancuri și soldați armeni ieșind din Arțakh. Imaginați-vă cum e să trăiești acolo pentru mii de ani și este casa bunicilor tăi pe care au construit-o de la zero, în care ai atâtea amintiri și apoi îi dai foc. Și apoi, în timp ce plecam din Arțakh vedeam trupe rusești, tanc după tanc, camion după camion. Un șir nesfârșit”, a spus Azaz Garakian, citată de Fox Los Angeles.

„O să stau aici, o să rămân cu biserica mea”, a apus Părintele Hovhannes Hovhannisyan. „Aceste cruci de piatră nu arătau așa, erau acoperite de murdărie și nămol în timpul în care zona a fost condusă de azeri, pe vremea Uniunii Sovietice. Le-am spălat de mână. Încă mai sper, aștept un miracol de la Dumnezeu. Această problemă numai Dumnezeu o poate rezolva”, a spus părintele, conform sursei citate.

Salvarea ar putea veni după ce s-a decis ca Mănăstirea să fie păzită de trupele de menținere a păcii rusești, precizează Fox Los Angeles.

Mănăstirea Dadivank este construită între secolele IX și XIII.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate