ACTUALITATE Starețul Mănăstirii Dadivank din Nagorno - Karabagh refuză să părăsească biserica, promite...

Starețul Mănăstirii Dadivank din Nagorno – Karabagh refuză să părăsească biserica, promite s-o apere cu arma-n mână în fața azerilor

Acum câteva zile, pe rețelele de socializare stârnea emoție mesajul părintelui Hovhannes Hovhannisyan, starețul Mănăstirii Dadivank, din Nagorno-Karabagh, care spunea că nu-și va părăsi locașul și-l va apăra cu arma-n mână, dacă azerii vor încerca să-l preia.

Grijile părintelui veneau după ce zona în care este localizată mănăstirea trebuie cedată Azerbaidjanului, în urma acordului de pace semnat între Armenia, Azerbaidjan și Rusia, săptămâna trecută.

Alături de părinte, în zonă au venit și mulți armeni, inclusiv de peste hotare, pentru a-i fi alături. Una dintre aceștia este și Araz Garakanian, care locuiește în Statele Unite ale Americii.

„În timp ce conduceam, vedeam tancuri și soldați armeni ieșind din Arțakh. Imaginați-vă cum e să trăiești acolo pentru mii de ani și este casa bunicilor tăi pe care au construit-o de la zero, în care ai atâtea amintiri și apoi îi dai foc. Și apoi, în timp ce plecam din Arțakh vedeam trupe rusești, tanc după tanc, camion după camion. Un șir nesfârșit”, a spus Azaz Garakian, citată de Fox Los Angeles.

„O să stau aici, o să rămân cu biserica mea”, a apus Părintele Hovhannes Hovhannisyan. „Aceste cruci de piatră nu arătau așa, erau acoperite de murdărie și nămol în timpul în care zona a fost condusă de azeri, pe vremea Uniunii Sovietice. Le-am spălat de mână. Încă mai sper, aștept un miracol de la Dumnezeu. Această problemă numai Dumnezeu o poate rezolva”, a spus părintele, conform sursei citate.

Salvarea ar putea veni după ce s-a decis ca Mănăstirea să fie păzită de trupele de menținere a păcii rusești, precizează Fox Los Angeles.

Mănăstirea Dadivank este construită între secolele IX și XIII.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite