miercuri, aprilie 17, 2024
OPINIIRomânia, unica țară care și-a achitat întreaga datorie externă, în ultimii 6000...

România, unica țară care și-a achitat întreaga datorie externă, în ultimii 6000 de ani

Martin Armstrong, fostul președinte al Princeton Economics International Ltd., este omul principal din documentarul „The Forecaster”, o coproducție SUA – Germania, iar în cadrul unei secvențe, Armstrong subliniază faptul că: „Singura țară care și-a plătit datoria a fost România, în anii 80. Atât. Este singura excepție pe care am găsit-o începând cu anul 6000 înainte de Hristos!”. Interesant, nu? Desigur, nu am de gând să reamintesc sacrificiile îndurate de către populație, articolul meu țintește către redarea imparțială a unei opinii, a unui personaj străin, cu experiență în domeniul economiei.

Armstrong Economics, compania lui Martin Armstrong, oferă o perspectivă unică, menită să educe publicul larg și organizațiile cu privire la tendințele de bază din mediul economic și politic global. Misiunea companiei este aceea de a cerceta modelele ciclice istorice și comportamentul pieței în ceea ce privește sincronizarea, prețul și criza, pentru a înțelege mai bine și a identifica potențialele tendințe viitoare, folosind o bază de date monetare extinsă și modele proprii avansate. Martin Arthur Armstrong (născut la 1 noiembrie 1949 în New Jersey) este fostul președinte al Princeton Economics International Ltd., un fost consilier corporatist multinațional de top cu birouri în Paris, Londra, Sydney, Hong Kong și Tokyo. A fost recunoscut drept economist al deceniului și a fost numit Managerul de fonduri speculative al anului în 1998, după ce a prognozat corect prăbușirea economică a Rusiei. Sfaturile sale au fost solicitate de numeroase guverne în ceea ce privește economia globală, având multe cereri de expertiză din China, ajungând chiar să depună mărturie în fața Congresului. Armstrong este dezvoltatorul Modelul de încredere economică (bazat pe ciclurile de afaceri).

La vârsta de 13 ani (anul 1962), Martin Armstrong a început să lucreze la o reprezentanță de monede și timbre, ajungând milionar la vârsta de doar 15 ani. După ce a devenit managerul magazinului angajatorului său, la vârsta de 21 de ani, el și un partener au deschis un nou magazin pentru colecționari. După terminarea liceului, Armstrong a urmat cursurile Institutului RCA și a audiat câteva cursuri la Princeton, dar nu a obținut niciodată o diplomă universitară. Cu timpul, previziunile au devenit afacerea lui. O mare parte dintre acestea își aveau rădăcinile în cercetarea ciclurilor, motiv pentru care a călătorit și la Londra, la British Museum, și a adunat date istorice referitoare la prețuri și cursuri de schimb, din trecut până la zi. El a construit și ceea ce a numit Modelul încrederii economice, pe care s-a bazat pentru a prezice o revenire a prețului materiilor prime în primele zile ale anului 1977, urmând să publice previziuni pe termen lung, care sunt monitorizate și astăzi de către presa financiară. Armstrong a progresat de la investițiile în monede de aur la urmărirea prețurilor materiilor prime și colecționarea monedelor de aur și antichități.

Pe scurt, povestea maestrului finanțelor, Martin Armstrong, pare un scenariu de film: un bărbat creează un model care poate să prevadă viitorul. Calculează evoluția economiei globale cu o corectitudine impresionantă și prevede până și războaiele. Până când FBI-ul îi bate la ușă și este trimis la închisoare. Eliberat, își împărtășește viziunea cu privire la criza economică și oferă soluții guvernelor. Oare are și țara noastră, România, nevoie de previziunile sale?

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE