ACTUALITATESondaj CURS: Biserica, pe primul loc în ceea ce privește încrederea românilor...

Sondaj CURS: Biserica, pe primul loc în ceea ce privește încrederea românilor în instituții

Românii au cea mai mare încredere în Biserică, potrivit unui sondaj CURS dat publicității luni și citat de Știripesurse.

Biserica rămâne instituţia în care românii au cea mai mare încredere, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) în perioada 11-15 ianuarie.

Conform cercetării sociologice, 62% dintre români au încredere multă şi foarte multă în Biserică, în vreme ce 38% au încrede puţină, foarte puţină sau deloc. Pe locul doi se află primăriile, care se bucură de încrederea 40% dintre români. Cele două sunt singurele instituţii care au peste 50% în încrederea românilor, dintre cele incluse în sondaj.

Sondajul este completat de BNR (cu 42% încredere), Preşedinţie (35%), Mass Media (29%), ONG-uri (27%), Guvern (26%), Parlament (12%) şi Partide (11%).

Cercetarea a fost realizată în perioada 11 – 15 ianuarie 2021, pe un eșantion de 1.100 de persoane.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate