Mai bine de un an de zile a trecut de la startul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 și doi de când OMS a anunțat oficial „pandemia”. Australia, una dintre țările cu cele mai dure restricții din lume, comparabile cu cele din țările cu regimuri autoritare, precum China, a înregistrat o rată de vaccinare de peste 80%. Totuși, lucrurile se pare că s-au blocat, potrivit cifrelor oficiale.
Australia a fost mediatizată în ultimii doi ani în special prin intermediul evenimentelor negative: incendiile devastatoare, restricțiile severe în contextul COVID și scandalurile de la Astralian Open, în special cel care-l vizează pe Novak Djokovici.
Mass-media mainstream este favorabilă măsurilor Guvernului, care în baza statisticilor, s-au dovedit a fi ineficiente. Cetățenii, în schimb, se pare că nu mai suportă starea de teroare. În social media, liderul ATP se bucură de mare susținere din partea australienilor. Mai mult, cetățenii de la Antipozi resping administrarea dozei „booster” – doza 3 a serului anti-COVID.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Deși s-au vaccinat într-o proporție de 60-70%, suficient de mulți astfel încât pandemia să fie considerată încheiată, așa cum au promis guvernanții, Australia înregistrează record după record în privința infectărilor. De la zeci de cazuri zilnice în vara trecută, la 2.000 în toamnă, la peste 120.000 zilnice, în prezent.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Doar 18% dintre australieni au mai acceptat doza 3 – „booster”
Virusul este mult mai contagios la persoanele vaccinate, potrivit celor mai recente studii, iar măsurile de izolare nu pot bloca circulația unui virus.În acest caz, imunitatea naturală nu poate fi evitată la infinit.
Astfel, cu 80,6% populație vaccinată cu minimum o doză, 77,7% cu două doze, doar 18% dintre cetățeni au mai acceptat administrarea dozei „booster” până pe 13 ianuarie 2022, în urma restricțiilor și a șantajului guvernamental.
Din ce în ce mai mulți oameni de știință avertizează asupra faptului că pandemia ar urma să se încheie în acest an și să treacă la nivel de endemie. Astfel, vaccinarea ar urma să devină o simplă recomandare și să fie efectuată anual, de persoanele considerate vulnerabile.
Rămâne de văzut care sunt planurile reale, întrucât la Guvernul României există un document potrivit căruia 90% din populație va trebui să fie vaccinată până în 2024. Cine a stabilit o astfel de țintă și în baza căror informații științifice, aceste lucruri încă nu sunt cunoscute. Cert este că Guvernul Florin Cîțu a comandat 120 de milioane de doze, adică 6 pentru fiecare cetățean al României.