ACTUALITATE Slovacia: Amenzi de până la 1000 de euro pentru persoanele care ies...

Slovacia: Amenzi de până la 1000 de euro pentru persoanele care ies din casă fără un test covid negativ

În Slovacia, oamenii nu au voie să părăsească locuința fără să aibă confirmarea unui rezultat negativ al testului RT-PCR sau antigen, indifferent dacă doresc să meargă la serviciu, la cumpărături sau la spital, anunță LeFigaro, citat de SmartRadio.

Noua regulă se aplică până în 7 februarie și este valabilă pentru toate persoanele, cu excepția celor cu vârsta sub 15 ani și peste 65 de ani.

Poliția a informat că vor fi organizate filtre de control, iar cei care încălcă regulile vor fi amendați.

„Vom continua cu verificări aleatorii, dar stricte, asupra certificatelor negative. Amenzile urcă până la 1000 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Denisa Bardyova, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, premierul Igor Matovic a anunțat că, de luna viitoare, zonele țării cu cele mai mari rate de infectare vor fi supuse unei noi campanii de testare masivă.

Igor Matovic consideră că a paria totul doar pe vaccinuri este o iluzie, având în vedere problemele de aprovizionare.

„În acest ritm, vaccinăm 60% din populație abia în septembrie”, a subliniat premierul.

Doar 2% dintre slovaci au fost vaccinați împotriva coronavirusului până acum, potrivit Ministerului Sănătății. Slovacia a raportat 2.775 de noi infectări miercuri, ajungând la un total de 241.392. Numărul deceselor este de 4.361, de la începutul epidemiei.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 11.305 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite