ACTUALITATESite-ul Președinției de la Chișinău a schimbat numele limbii oficiale folosite din...

Site-ul Președinției de la Chișinău a schimbat numele limbii oficiale folosite din „moldovenească” în „română”. Moscova e nemulțumită

După ce Maia Sandu a depus jurământul ca președinte, limba oficială folosită de site-ul Administrației Prezidențiale Republicii Moldova s-a transformat din moldovenească – MD, în română – RO, după cum au semnalat jurnaliștii de la siteul deschide.md.

Precedenta schimbare pe site-ul președinției s-a făcut de la limba română la moldovenească la decizia socialistului Igor Dodon, la preluarea mandatului său de președinte în 2016.

Așa cum era de așteptat, decizia Maiei Sandu a stârnit nemulțumire la Moscova. Șeful Comisiei relații internaționale a Consiliului Federației Rusiei, Konstantin Kosaciov, a declarat că hotărârea „nu va contribui la procesul în soluționarea problemei transnistrene”.

„Având în vedere cetățenia romană a doamnei Sandu, această decizie poate fi cu greu numită neașteptată. Dar, din punctul meu de vedere, este puțin probabil ca această decizie va consolida societatea moldovenească, consolidare despre care doamna Sandu a vorbit în mod repetat în timpul campaniei electorale, ci mai degrabă o va diviza și mai mult și cu siguranță nu va contribui la progresul în soluționarea transnistreană”, a spus senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite