marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEShell și alți giganți europeni pun frână proiectelor "verzi", concentrându-se din nou...

Shell și alți giganți europeni pun frână proiectelor “verzi”, concentrându-se din nou pe energia tradițională cu petrol și gaze

Shell, compania multinațională anglo-olandeză de petrol și gaze, a decis să suspende lucrările de construcție la principala sa fabrică de biocarburanți din Olanda pentru a se adapta la condițiile pieței, scrie presa de specialitate, conform Economica.

Astfel, cunoscutul grupul petrolier s-a alăturat unui grup de companii care reduc cheltuielile de capital prin suspendarea construcției unei fabrici gigantice de biocombustibili.

În cel mai recent anunț al său, Shell a declarat că se așteaptă la deprecieri între 0,6 miliarde USD și 1 miliard USD pentru acest activ în Țările de Jos. Proiectul vizează conversia uleiului alimentar uzat și a grăsimii animale în combustibil durabil pentru aviație (SAF) și biodiesel.

Compania a mai anunțat că numărul contractorilor care activează în șantier va fi diminuat, activitatea va încetini și investiția va fi reevaluată. Se pare că piața se confruntă cu o scădere a cererii, care pune presiune pe scăderea prețului biocombustibilului.

Anul trecut, Shell a renunțat la o investiție în producția de SAF în Singapore. În plus, Shell a declarat că va reduce numărul de angajați cu cel puțin 200 de persoane în cadrul diviziei sale cu emisii reduse de carbon, care afectează segmentele de energie eoliană offshore și hidrogen.

Astfel, Shell se concentrează mai mult pe business-urile sale tradiționale: petrolul și gazele.

Shell nu este singura companie care a pus frână proiectelor “verzi. Într-o acțiune similară, BP a decis să renunțe la orice noi investiții în eoliene offshore. De asemenea, a înghețat cele două proiecte de biocombustibil din Germania și Statele Unite.

La fel, compania Statkraft, controlată de statul novegian, și-a redus obiectivele din regenerabil iar compania elenă HELLENiQ Energy, compania care administrează prima rafinărie de petrol a Greciei, frânează și ea proiectele “verzi”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Atîta vreme cît ne mint că hidrocarburile ar fi „combustibili fosili”, că sînt organice, adică din putregaiul plantelor și animalelor, că sînt finite, batem pasul pe loc. De ce ne-ar minții? Ca să ne sărăcească plătind energia muuult mai mult decît face.
    Un litru de țiței n-ar trebui să coste mai mult decît un litru de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE