ACTUALITATETârgu Jiu: Proteste după ce ISJ Gorj a anunțat desființarea unui profil...

Târgu Jiu: Proteste după ce ISJ Gorj a anunțat desființarea unui profil vocațional de la Liceul de Arte din oraș. O petiție online împotriva deciziei a strâns aproape 2.000 de semnături

Profesorii din cadrul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu au protestat miercuri, pentru a doua oară, împotriva deciziei ISJ Gorj de a desființa o clasă de IX-a, începând cu anul viitor.

Liceul de Arte din Târgu Jiu este unul vocațional, cu trei profiluri diferite, astfel că renunțarea la o clasă înseamnă renunțarea la un profil.

Muzicianul Florin Berculescu, care este și cadru didactic, spune că decizia este aberantă și că s-a luat pentru a se nu se aplica altor licee.

„Nu înțeleg cum poate să fie desființată o clasă, atât timp cât este acreditată. Este o decizie aberantă. Se spunea că de la fiecare colegiu se va desființa câte o clasă, dar se pare că nu este așa. De exemplu, de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu am aflat pe surse că nu se renunță la nicio clasă, la fel și la Liceul Sportiv. Noi avem o singură clasă pe profil, nu o poți desființa. Este o școală cu rezultate remarcabile și merită toată atenția”, a spus Florin Berculescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Surse citate de publicația locală Pandurul afirmă că astfel de nemulțumiri sunt la mai multe licee de prestigiu, după ce s-a aflat că ISJ Gorj vrea să desființeze clase de la acestea pentru a păstra în viață licee care mai există doar cu numele, unde rata de promovabilitate la BAC este foarte mică.

În scopul revenirii asupra deciziei, a fost o inițiată și o petiție online, care până la această oră a fost semnată de aproape 1.900 de persoane, în mai puțin de 48 de ore.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...