ACTUALITATETârgu Jiu: Proteste după ce ISJ Gorj a anunțat desființarea unui profil...

Târgu Jiu: Proteste după ce ISJ Gorj a anunțat desființarea unui profil vocațional de la Liceul de Arte din oraș. O petiție online împotriva deciziei a strâns aproape 2.000 de semnături

Profesorii din cadrul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu au protestat miercuri, pentru a doua oară, împotriva deciziei ISJ Gorj de a desființa o clasă de IX-a, începând cu anul viitor.

Liceul de Arte din Târgu Jiu este unul vocațional, cu trei profiluri diferite, astfel că renunțarea la o clasă înseamnă renunțarea la un profil.

Muzicianul Florin Berculescu, care este și cadru didactic, spune că decizia este aberantă și că s-a luat pentru a se nu se aplica altor licee.

„Nu înțeleg cum poate să fie desființată o clasă, atât timp cât este acreditată. Este o decizie aberantă. Se spunea că de la fiecare colegiu se va desființa câte o clasă, dar se pare că nu este așa. De exemplu, de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu am aflat pe surse că nu se renunță la nicio clasă, la fel și la Liceul Sportiv. Noi avem o singură clasă pe profil, nu o poți desființa. Este o școală cu rezultate remarcabile și merită toată atenția”, a spus Florin Berculescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Surse citate de publicația locală Pandurul afirmă că astfel de nemulțumiri sunt la mai multe licee de prestigiu, după ce s-a aflat că ISJ Gorj vrea să desființeze clase de la acestea pentru a păstra în viață licee care mai există doar cu numele, unde rata de promovabilitate la BAC este foarte mică.

În scopul revenirii asupra deciziei, a fost o inițiată și o petiție online, care până la această oră a fost semnată de aproape 1.900 de persoane, în mai puțin de 48 de ore.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate