ACTUALITATESentință definitivă: Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Contestația formulată de CJ...

Sentință definitivă: Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Contestația formulată de CJ Harghita a fost respinsă

Curtea de Apel Ploiești a respins miercuri, 13 ianuarie, contestația în anulare formulată de municipiul Gheorgheni și Consiliul Județean Harghita, informează ziare.com.

„Admite excepția inadmisibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare, că inadmisibile. Obligă contestatorii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comună Bicaz – Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021”, se precizează în minuta hotărârii Curții de Apel Ploiești, conform sursei citate.

Practic, sentința consfințește că obiectivul Cheile Bicazului rămâne în județul Neamț.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Am câștigat încă o dată procesul Cheile Bicazului! Asta înseamnă să fii patriot, să îți iubești județul și să te bați cu toată priceperea și cu bună credință pentru dreptate și obiectivele de valoare”, a declarat prefectul de Neamț, George Lazăr

Județul Harghita și municipiul Gheorgheni au acționat în instanță județul Neamț și comuna Bicaz Chei, solicitând mutarea graniței în interiorul Cheilor Bicazului.

Prin sentința din 12 iunie 2019, pronunțată de Tribunalul Prahova, Secția a II-a civilă de contencios administrativ și fiscal, a fost stabilită o nouă linie de hotar dintre teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni și teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei, iar județul Neamț a pierdut circa 5.000 de hectare din comună Bicaz Chei, respectiv Cheile Bicazului.

Sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploiești de autoritățile din Neamț. Curtea de Apel Ploiești a dat câștig de cauza județului Neamț în 25 iunie 2020, dar autoritățile din Harghita au deschis un nou proces în care au solicitat contestația prin anulare.

Litigiul pentru stabilirea graniței dintre cele două județe durează de aproximativ 11 ani, mai toate procesele fiind intentate de reprezentanții Harghitei sau de Primăria Gheorgheni.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...