duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEECR exclude fuziunea cu ID. Grupul Giorgiei Meloni din Parlamentul European intenționează...

ECR exclude fuziunea cu ID. Grupul Giorgiei Meloni din Parlamentul European intenționează să guverneze cu PPE-ul Ursulei von der Leyen

Grupul Gonservatorilor și Reformiștilor Europen (ECR), condus de Giorgia Meloni, va deveni al treilea grup ca mărime din Parlamentul European (PE). ECR va depăși foarte curând grupul progresist Renew, al lui Emmanuel Macron. ECR a obținut 73 de locuri la alegerile europarlamentare de weekendul trecut. Până în prezent, conservatorii s-au extins la 77, prin admiterea de noi membri, potrivit European Conservative.

Copreședintele ECR, Nicola Procaccini, a spus că intenția grupului e să facă parte dintr-o „nouă majoritate de centru-dreapta” în Parlament. Asta înseamnă că fuziunea propusă cu grupul ID este exclusă în următorii 5 ani. Cel mai probabil, la fel și orice cooperare strânsă între cele două grupuri suveraniste.

„Este o linie roșie”, a spus Procaccini despre fuziunea celor două grupuri.

„Suntem încrezători în identitatea politică a [ECR], care are o tradiție, o istorie și un proiect care depășește Uniunea Europeană. [Proiectul] e legat de conservatorii britanici, republicanii americani, Likud-ul israelian”, a mai zis Procaccini.

ECR a salutat patru noi delegații naționale, fiecare cu câte un europarlamentar: Mișcarea Patriei (DP) din Croația, Frontul Naţional Popular Naţionalist pro-unificare cipriot (ELAM); Lista Unită Letonă (AS) și Partidul Catolico-conservator Alternativ pentru Reformă Democrată (ADR) din Luxemburg.

ECR se îndreaptă către o alianță cu PPE

Cu patru noi europarlamentari din aceste partide, ECR are acum oficial 77 de mandate. Grupul are cu doar două mai puțin decât grupul progresist Renew al lui Emmanuel Macron, aflat pe locul trei. ECR se așteaptă să primească noi delegații în runde ulterioare de admitere. Componența finală a grupului se va modifica până pe 26 iunie, când Biroul său de conducere va fi ales.

Procaccini (un membru al Fratelli d’Italia a lui Meloni) i-a salutat pe noii membri. El a lăudat noua direcție politică preferată a blocului, „pledând pentru o cale de mijloc care urmărește să echilibreze mai bine competențele între Bruxelles și capitalele naționale”.

A numi ECR „calea de mijloc” subliniază perfect noua strategie a Giorgiei Meloni de a îndrepta ECR-ul spre centru, spre o mai multă cooperare cu Partidul Popular European (PPE) al lui Ursulei von der Leyen decât cu grupul Identitate și Democrație (ID) al lui Marine Le Pen.

De asemenea, Procaccini a confirmat acest lucru explicând că scopul final al ECR este să fie o parte importantă a unei noi majorități de centru-dreapta în următorul Parlament European.

Aceasta înseamnă că principala coaliție a Parlamentului s-ar putea schimba prin înlocuirea fracțiunii sale social-democrate cu ECR. Un semn timpuriu că ECR este dispus la compromis a fost deja dat de Procaccini, care a confirmat că ECR este gata să o susțină pe actuala președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, în schimbul unui al doilea loc de vicepreședinție în Biroul Parlamentului European.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. vezi pitica:

    cica femeia ideala trebuie sa aiba 70 de cm inaltime,
    capu patrat si urechile mari:
    -cat sa poti sa pui ceasca de cafea si sa-i dai…

  2. Ti-am mai scris un comentariu despre putana meloni si nu m-i l-ai dat, sa-ti fie de bine. Este o falsa nationalista, nu mai puneti botul la toate minciunile propagate, folositi creierul din dotare.
    Un ziar fara comentarii este ca si mort, tineti-o tot asa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE