vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEEmmanuel Macron e speriat de ascensiunea naționaliștilor și promite că va „guverna...

Emmanuel Macron e speriat de ascensiunea naționaliștilor și promite că va „guverna altfel, cu respect”: Nu vreau să dau cheile puterii extremei drepte în 2027

Emmanuel Macron a făcut declarații de presă la trei zile după ce a dizolvat Adunarea Națională, potrivit Les Eshos.

El și-a asumat „responsabilitatea totală pentru declanșarea unei mișcări de clarificare” după marea victorie a Partidul Adunarea Națională (RN).

„Viitorul se construiește cu pretenții, fiind lucizi față de furia exprimată de compatrioții noștri și de faptul că va trebui oricum să guvernăm altfel, cu respect și demnitate în slujba țării. În asta cred. Această cale este posibilă și de dorit.”, zis Emmanuel Macron.

„Ceea ce mă preocupă este ponderea tinerilor care au mers spre extrema dreaptă. Este rolul nostru să mergem și să îi recâștigăm”, a spus Macron.

„Este paradoxal să apărăm un proiect de extremă dreaptă când suntem tineri. Aestea neagă ecologismul și visul european”, a mai punctat președintele.

„Am încredere în compatrioții noștri. Francezii văd ce este coerent și ce nu. Ei știu diferența dintre furie și un proiect serios. Nu cred că s-ar putea întâmpla ce e mai rău. […] Avem nevoie de un început, de o reacție.”, a mai zis Emmanuel Macron.

Președintele Republicii le-a cerut partidelor fidele să înceapă discuții cu alte grupuri politice.

„Suntem pregătiți să integrăm propuneri ale social-democraților”, lideri ai „dreapei gauliste” și „ecologistilor”, cu „dorința sinceră și umilă de a construi consens”, a spus Macron.

„Nu vreau să dau cheile puterii extremei drepte în 2027”, a mai precizat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Stânga radicală (în persoana Sahrei Wagenknecht), spre știința istoricului Ivan:

  „ Wir haben ein Problem mit islamistischen Parallelgesellschaften”

  „Wer zu uns kommt und Gewalttaten verübt, hat das Recht auf Aufenthalt verwirkt.“ In meiner Rede im Bundestag spreche ich über Probleme mit gescheiterter Integration, die durch den Zuzug der letzten Jahre verstärkt wurden, über den Attentäter von Mannheim und warum wir islamistische Parallelgesellschaften, die unsere Werte radikal bekämpfen, nicht einfach dulden können.”

  https://www.youtube.com/watch?v=zWWQVeZQHXA

  P.S.

  Poloneza A.K. vă trimite și dânsa calde salutări:

  „POLISH ARMY TO TAKE THE STREETS WITHOUT INTRODUCING THE MARTIAL LAW OR A STATE OF EMERGENCY?”

  https://www.youtube.com/watch?v=ZhRCMDJ1obs

 2. Vorba lui de Gaulle : “dacă Franța nu ma vrea, sa se ducă dracului!”. Pariul lui macron e riscant. Sunt 2 exemple istorice în care președintele Franței a fost obligat sa demisioneze după ce s-a implicat fățiș in campania electorala de partea partidelor care aveau sa piardă. MacMahon în 1877-1879 și exact acum 100 de ani, Millerand.
  Ar mai fi ceva de adus în discuție legat de ipocrizia lui macron. Acum 1 luna se gudura precum un pekinez pe lângă tovarășul Xi în speranța de a obține niște avantaje economice minore. Nu a obținut nimic și ieri UE a anunțat taxe vamale pentru mașinile electrice chineze…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE