duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEMarine Le Pen, Geert Wilders, Matteo Salvini și alți naționaliști au discutat...

Marine Le Pen, Geert Wilders, Matteo Salvini și alți naționaliști au discutat despre posibilitatea fuziunii cu Conservatorii și Reformiștii Europeni (ECR) și formarea unui super-bloc suveranist în Parlamentul European

Liderii grupului Identitate și Democrație (ID) au început să negocieze viitorul blocului lor în Parlamentul European. Ei iau în calcul crearea unui super-bloc suveranist prin fuziunea cu ECR-ul Giorgiei Meloni, potrivit European Conservative.

Întâlnirea cu ușile închise a avut loc în sala unui hotel din Bruxelles, miercuri, 12 iunie. Marine Le Pen de la Adunarea Națională (RN) este șefa de facto a ID-ului, cu 30 de europarlamentari. Ei i s-au alăturat Matteo Salvini de la Liga Italiană, care a câștigat opt ​​europarlamentari, și Geert Wilders de la Partidul Olandez pentru Libertate (PVV), care a obținut 6 europarlamentari la alegeri. Au fost prezenți și reprezentanți ai FPÖ din Austria, care au 6 europarlamentari. De asemenea, flamanzii Vlaams Belang (trei locuri), Chega din Portugalia (două locuri), SPD-ul ceh și DF-ul danez (un loc fiecare) au participat la întâlnire.

Alegerile UE din 2024 au confirmat dorința alegătorilor de schimbare în toată Europa, a scris Salvini pe Twitter.

„Vrem să revoluționăm Europa”, a adăugat vicepremierul italian.

Alianță sau fuziune ID – ECR

Lega a confirmat că liderii vor discuta despre posibilitatea unei alianțe de dreapta între ID și ECR. Se dorește crearea unui „supe-rgrup” care ar fi al doilea ca mărime din Parlamentul European, după PPE.

„ID este în negocieri mai ample pentru a forma un mare bloc de dreapta care să lupte împotriva corupției, împotriva imigrației ilegale și să ne controleze granițele”, a declarat liderul Chega André Ventura jurnaliştilor înaintea întâlnirii. Partidul său este gata să se alăture acestei ipotetice noi formațiuni, a adăugat el. În caz contrar, dacă nu se încheagă nimic, formațiunea sa va rămâne în ID.

Obiectivul principal al întâlnirii a fost acela de a discuta modalități de extindere a grupului, fie prin fuziune, fie prin primirea de noi membri.

Cu toate acestea, membrii ECR nu împărtășesc entuziasmul ID pentru a face echipă în Parlamentul European. Cele două grupuri sunt des aliniate politic, dar au încă unele diferențe ideologice marcante. Războiul din Ucraina este o temă divergentă între ID și ECR. Există, de asemenea, câteva rivalități interne care ar face dificilă fuziunea la Bruxelles. De exemplu, Giorgia Meloni nu cochetează cu ideea unui grup comun din care să facă parte Lega lui Salvini.

Dintre cei entuziaști, Marine Le Pen este cea mai dornică de crearea unui super-bloc suveranist în noul Parlament European.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Unu și unu!
    Geert Wilders este însurat cu Krisztina Wilders (născută Márfai), un fost diplomat maghiar cu origini evreiești. Wilders este agnostic. E pretin cu leghebeteala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE