vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEȘeful Institutului Norvegian de Sănătate Publică a fost mustrat pentru că „a...

Șeful Institutului Norvegian de Sănătate Publică a fost mustrat pentru că „a îndrăznit” să spună că pandemia de Covid-19 „aproape s-a terminat”

Un profesionist norvegian din domeniul sănătății publice a primit o reacție oficială negativă după ce a sugerat că pandemia Covid-19 este „aproape terminată”, judecând după numărul cazurilor în scădere, informează Summit News.

Preben Aavistland, medicul șef al Institutului Norvegian de Sănătate Publică, a scris pe Twitter un grafic care arată scăderea rapidă a internărilor în spital, împreună cu cuvintele: „Ei bine, asta a fost pandemia”.

Aavistland a comis eroarea fatală de a fi optimist în legătură cu sfârșitul pandemiei atunci când a vorbit cu un ziar, spunând că lucrurile „merg foarte bine” și că Norvegia este „în sprintul final” împotriva pandemiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Aici, în Norvegia, pandemia este aproape terminată. Putem începe să ne pregătim pentru o viață de zi cu zi în care coroana[virusul] are foarte puțin loc în viața noastră.

Foarte puțini sunt internați în spital și sunt descoperite doar câteva mii de cazuri de infecție în fiecare săptămână. Numerele sunt in scădere rapidă, în același timp că tot mai multe persoane sunt vaccinate. Vom vedea câteva focare mici ici și colo, dar știm cum să le oprim în termen de trei până la patru săptămâni.”, a declarat Aavitsland pentru Verdens Gang.

Mads Gilbert, șeful departamentului de Medicină de Urgență al Spitalului Universitar din Norvegia de Nord, l-a acuzat pe Aavistland că „sabotează lupta împotriva pandemiei”.

„Conflictele de rol la nivel înalt sunt foarte distructive. Stârnește incertitudine, ambiguitate și confuzie. Trebuie să fie extrem de frustrant pentru echipele de sănătate locale care lucrează din greu să obțină acest tip de comunicare dublă de la conducerea națională de top ”, a declarat Gilbert pentru NRK.

Espen Rostrup Nakstad, director adjunct al sănătății la Direcția Norvegiană pentru Sănătate și Afaceri Sociale, a declarat că „nu există niciun motiv să ne bucurăm” din cauza existenței variantelor și a faptului că „nu toată lumea a fost încă vaccinată”.

Premierul norvegian Erna Solberg a mai afirmat că oamenii „ar trebui să se conformeze” în continuare cu ceea ce li se ordonă să facă de către autorități.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Este important să nu ne bucurăm din timp de bucurie. Oamenii pot începe să creadă că nu trebuie să fie vaccinați sau că nu mai facem așa cum spun autoritățile.”, a spus aceasta.

Frode Forland, directorul controlului infecțiilor la Institutul Național de Sănătate Publică, a declarat că norvegienii „nu pot începe să se gândească la viața care revine la normal până după sfârșitul verii”.

Recunoașterea negativă vehementă primită de Aavistland subliniază din nou modul în care elitele științifice și guvernamentale nu par să vrea niciodată literalmente ca pandemia să se încheie, întrucât aceasta le-a conferit un plus de putere.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE