marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEDr. Vasile Astărăstoae: Covid-19 a fost atât de mediatizat pentru a ascunde...

Dr. Vasile Astărăstoae: Covid-19 a fost atât de mediatizat pentru a ascunde delimitarea libertăților. Cel mai mult au avut de suferit școlile

În cadrul unei emisiuni de la Aleph News moderată de Marius Tucă, medicul Vasile Astărăstoae a declarat că pandemia a fost într-atât de mediatizată pentru „a se ascunde alte acțiuni”, precum „delimitarea libertăților”. Astfel, cel mai mult a avut de suferit sistemul de învățământ, spune acesta.

„Eu cred că acest Covid a fost atât de mediatizat pentru a nu se vedea alte acțiuni care au fost în spatele lui. Mă refer la delimitarea libertăților (…)

Nu aș spune că s-a ajuns la o dictatură, dar am avut regimuri autoritare care se bazau pe ce spuneau experți medicali. Experți medicali care nu sunt infailibili și care au greșit. Uitați-vă, de exemplu, la termenul acesta „asimptomatic” care nu este un termen științific.

Toată medicină vorbește despre purtători sănătoși, nu despre asimptomatici. Acum vine e-mail-ul lui Fauci care spune că am greșit. De aceea trebuie să existe o voce critică, nu să nege.”, a precizat doctorul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a spus că inexistența unui dialog amplifică fanatismul, radicalizarea fiecăruia pe ideea lui, fapt ce facilitează apariția autoritarismelor.

„Nu mai există niciun fel de dialog. Fiecare este fanatic pe ideea lui. Din această cauza se instaurează regimurile autoritare. Pentru că vedeți, când vorbești despre drepturile omului, despre dreptul la educație, despre libertate, acolo ți se spune asta este o teorie, noi acum trebuie să luptăm cu un virus.

Și cum luptați? Cu ce luptați? Noi ne luptăm cu virusul. Internăm obligatoriu în spital asimptomatici cu Remdesivir și Kaletra, care sunt toxice și nu au autorizare pentru Covid. Îi tratăm, dar dacă vine un medic și are un alt tratament, care nu este atât de agresiv și are rezultate, imediat îl punem la stâlpul infamiei.”, a declarat domnul Astărăstoae.

Doctorul a subliniat că multe măsuri aberante ce s-u luat în timpul pandemiei au fost inumane.

„Gândiți-vă cum au fost înmormântați cei care au decedat. De Covid sau declarații de Covid. A fost o chestiune total inumană. În acei saci dizgrațioși, aruncați în groapă. La un virus cu transmitere respiratorie.

De ce aceste măsuri aberante? Să nu poată să își ia familiile rămas bun de la ei. Amendată familia pentru că s-a dus la înmormântare. Amendați preoții că au ținut slujbe. Sunt chestiuni care depășesc orice imaginație bolnavă.

Dar văd că nu învățăm din istorie. Să ne amintiri de isteria de la gripă aviară, isteriile de la gripă așa-zis porcină, AN1H1. Tot nu am învățat absolut nimic.”, a spus Vasile Astărăstoae.

În cele din urmă, acesta a precizat faptul că educația avut de suferit într-un mod profund din cauza măsurilor restrictive.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Toată lumea înțelege că într-o epidemie trebuie luate anumite măsuri. Dar aceste măsuri trebuie să fie graduale și în funcție de gravitatea bolii. La o boală la care 99% se vindecă, acele măsuri de îngrădire a drepturilor cetățenești și a libertății fiecăruia dintre noi au fost cu totul exagerate. Nu numai în România, dar noi am depășit orice limită.

Că noi a mai reacționat Macron, în Franța, și guvernul socialist spaniol. Dar vedeți că au și plătit că la alegerile din Madrid a câștigat tot prima ministra din regiunea Madridului, care nu a pus în aplicare nicio măsură dictată de guvernul central.

Nu a închis școlile, restaurantele, nu a închis industria și de la 26%, cât a avut acum doi ani, a ajuns la 46%. O creștere fantastică. În timp, când lumea se va mai liniști, aceste lucruri se vor discuta. De exemplu, împiedicarea libertății religioase.

Asta a fost o chestiune care este cu totul ieșită din comun. Să împiedice accesul credincioșilor la slujbe. Fie că își iau măsuri sau nu. Să intervii în viață religioasă, să spui să vii cu linguriță de acasă că să te poți împărtăși.

Pe mine ce mă îngrozește este educația. Școlile. Cât au suferit școlile și observ acum că nu numai că a crescut numărul de analfabeți funcționali, dar se scot orele care au importanță și care pe mine m-au format și eu zic că am avut succes în viață datorită școlii. Deci s-au redus orele de istorie și limbă română.

S-au introdus tot felul de prostioare, nu pot să le zic altfel, predate de oameni care nu au pregătire din acest domeniu. Educație civică, eu am făcut dirigenție.”, a explicat fostul șef al Colegiului Medicilor din România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate