miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEFOTO Furie în Franța după ce Crucea de pe Domul Invalizilor a...

FOTO Furie în Franța după ce Crucea de pe Domul Invalizilor a fost înlocuită cu o săgeată pe afișul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Crucea de pe Domul Invalizilor a fost înlocuită cu o săgeată pe afișul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, scrie Le Figaro, citat de Cotidianul.

Înlocuirea a stârnit furie în Franța, cetățenii francezi catalogând decizia ca fiind o „invizibilitate” a identității franceze.

Astfel, pe rețelele de socializare au apărut mii de mesaje ce critică puternic hotărârea: „Vom observa dorința lor de a șterge toate semnele creștinismului” , „Au îndrăznit” , „O rușine pentru țara noastră” , spun internauții furioși.

„Nu apare steagul francez. Invizibilitatea identității noastre este o greșeală inacceptabilă”, spune deputatul RN Nicolas Meironnet.

 

La rândul său, europarlamentarul Gilbert Collard subliniază „opera trădătorilor vinovați de negarea fundamentală a Franței” .

Creatorul afișului, designerul Ugo Gattoni susține că lucrarea este plină de detalii.

„ Trebuie să găsești mascotele, să găsești purtătorul de flăcări, să găsești disciplinele… Sunt multe lucruri de căutat. Este un afiș extrem de simbolic, care spune multe lucruri despre proiectul Paris 2024, începând cu Bélem care va aduce torța olimpică la Marsilia , a explicat artistul pentru Le Figaro în cadrul prezentării posterelor sale.

Artistul a mai explicat că în cadrul afișului sunt reprezentate multe monumente:

„Banque Populaire de Le Cléac’h, acolo este Turnul Eiffel, Stade de France, toate sporturile noi: break dance pe acoperișul Stade de France, skateboarding, BMX, alpinism… Acolo. este valul Teahupo’o din Tahiti cu surferi. Dar există și Stoke Mandeville, originea paralimpismului care se află pe o insulă pentru că se află în Anglia. Există, de asemenea, multe monumente, fie că este vorba despre Arcul de Triumf, Grand Palais, Concorde, Trocadéro, Invalides… Este un proiect faraonic”, a mai spus Gattoni.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Cred ca o sa ne facem cruce de ce o sa vedem la aceste jocuri olimpice! O oportunitate ca asta nu va fi scapata de globalisti ca sa isi promoveze agenda!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE