vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATES.U.A. | „Schimbarea sexului” (transgender) la copii ar putea fi interzisă în...

S.U.A. | „Schimbarea sexului” (transgender) la copii ar putea fi interzisă în Alabama

Senatul statului Alabama a votat recent pentru incriminarea operațiilor de „tranziție de gen” sau a terapiei hormonale asupra minorilor care se identifică ca „transgender”, informează WesternJournal, citat de Tribuna Românească.

Conform Actului de Protecție și Compasiune față de Copiii Vulnerabili (Vulnerable Child Compassion and Protection Act), medicilor li se interzice utilizarea terapiei hormonale, intervențiilor chirurgicale sau prescrierea de blocanți ai pubertății „destinați să modifice sexul copilului minor sau să întârzie pubertatea” asupra minorilor din Alabama.

Proiectul de lege va impune, de asemenea, ca școlile să anunțe părinții dacă copilul lor are „percepția că genul său este incompatibil cu sexul său biologic” și va stabili sancțiuni penale pentru cei care încalcă prevederile – toate acestea pentru a proteja copilul, pentru a conserva sănătatea fizică și mintală și inocența firească a acestuia.

„Copiii nu sunt suficient de maturi pentru a lua aceste decizii în privința intervențiilor chirurgicale și a medicamentelor. Întregul scop este protejarea copiilor.”, a declarat pentru Associated Press senatorul republican din Alabama, Shay Shelnutt, care a inițiat proiectul de lege.

Grupuri progresiste, precum Uniunea Americană pentru Libertăți Civile, au protestat împotriva propunerii: „Această legislație va pune în pericol viețile tinerilor trans din Alabama. Contrazice consensul asociațiilor medicale majore și dovezile copleșitoare care demonstrează faptul că susținerea identității tinerilor transgender și non-binar reduce riscul de sinucidere și îmbunătățește starea de sănătate.”, a declarat Sam Brinton, vicepreședintele pentru promovare și relații guvernamentale al organizației LGBT, The Trevor Project.

Alabama ar deveni primul stat care să adopte o astfel de legislație, potrivit CBS. De asemenea, statul ia în considerare legea H.B. 391, care ar împiedica bărbații biologici să participe în sporturi feminine. Dacă proiectul devine lege, angajații din domeniul medical care încalcă legislația ar putea primi până la 10 ani de închisoare sau ar putea fi amendați cu $15.000, a detaliat CBS.

În S.U.A., o operație de „schimbare de sex” costă între $20.000 și $60.000, în timp ce în România este gratuită.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE