ACTUALITATES.U.A. | „Schimbarea sexului” (transgender) la copii ar putea fi interzisă în...

S.U.A. | „Schimbarea sexului” (transgender) la copii ar putea fi interzisă în Alabama

Senatul statului Alabama a votat recent pentru incriminarea operațiilor de „tranziție de gen” sau a terapiei hormonale asupra minorilor care se identifică ca „transgender”, informează WesternJournal, citat de Tribuna Românească.

Conform Actului de Protecție și Compasiune față de Copiii Vulnerabili (Vulnerable Child Compassion and Protection Act), medicilor li se interzice utilizarea terapiei hormonale, intervențiilor chirurgicale sau prescrierea de blocanți ai pubertății „destinați să modifice sexul copilului minor sau să întârzie pubertatea” asupra minorilor din Alabama.

Proiectul de lege va impune, de asemenea, ca școlile să anunțe părinții dacă copilul lor are „percepția că genul său este incompatibil cu sexul său biologic” și va stabili sancțiuni penale pentru cei care încalcă prevederile – toate acestea pentru a proteja copilul, pentru a conserva sănătatea fizică și mintală și inocența firească a acestuia.

„Copiii nu sunt suficient de maturi pentru a lua aceste decizii în privința intervențiilor chirurgicale și a medicamentelor. Întregul scop este protejarea copiilor.”, a declarat pentru Associated Press senatorul republican din Alabama, Shay Shelnutt, care a inițiat proiectul de lege.

Grupuri progresiste, precum Uniunea Americană pentru Libertăți Civile, au protestat împotriva propunerii: „Această legislație va pune în pericol viețile tinerilor trans din Alabama. Contrazice consensul asociațiilor medicale majore și dovezile copleșitoare care demonstrează faptul că susținerea identității tinerilor transgender și non-binar reduce riscul de sinucidere și îmbunătățește starea de sănătate.”, a declarat Sam Brinton, vicepreședintele pentru promovare și relații guvernamentale al organizației LGBT, The Trevor Project.

Alabama ar deveni primul stat care să adopte o astfel de legislație, potrivit CBS. De asemenea, statul ia în considerare legea H.B. 391, care ar împiedica bărbații biologici să participe în sporturi feminine. Dacă proiectul devine lege, angajații din domeniul medical care încalcă legislația ar putea primi până la 10 ani de închisoare sau ar putea fi amendați cu $15.000, a detaliat CBS.

În S.U.A., o operație de „schimbare de sex” costă între $20.000 și $60.000, în timp ce în România este gratuită.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...