duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATEJudețul Sibiu, controlat ani de zile de Klaus Iohannis și de interesele...

Județul Sibiu, controlat ani de zile de Klaus Iohannis și de interesele germane, este pe primul loc pe țară la abandon școlar

Județul Sibiu este pe primul loc la capitolul abandon școlar în România, relevă un studiu privind disparitățile teritoriale, realizat de către Direcția Politici și Strategie din Ministerul Dezvoltării și citat de Curs de Guvernare.

Rata abandonului școlar reprezintă diferența între numărul elevilor înscriși la începutul anului școlar și cel aflat în evidență la sfârșitul aceluiași an școlar, exprimată ca raport procentual față de numărul elevilor înscriși la începutul anului.

Reprezintă un indicator care arată indirect incapacitatea sistemului educațional de a atrage și menține populația școlară.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată abandonul școlar și părăsirea timpurie a școlii pot genera sau accentua sărăcia și excluziunea socială, starea de sănătate precară și, pe termen lung, formarea unor generații slab calificate, incapabile să se integreze pe piața muncii.

Pe primele locuri în acest top nedorit se găsesc județele: Sibiu (5,5%), Mehedinți (3,9%), Caraș-Severin (3,8%), Satu Mare (3,8%) și Hunedoara (3,6%).

De remarcat este că pe primul loc, de departe, este județul Sibiu. Acest județ a fost și este controlat de minoritatea germană din România. Actualul președinte al țării, Klaus Iohannis, a fost primar al Sibiului timp de 14 ani.

După el, în funcție a venit un alt reprezentant al minorității germane, Astrid Fodor. Între 2004 și 2012, președinte al CJ Sibiu a fost reprezentantul FDGR, Martin Bottesh. Din 2016 și până în prezent, această funcție este ocupată de un membru PNL, partid condus de fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis.

Mai rău, Iohannis a fost direct implicat în conducerea învățământului din Sibiu: între 1997 și 1999 a fost inspector școlar adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector general județean.

Cea mai mică rată a abandonului școlar se înregistrează în municipiul București (1,8%) și în județele Dâmbovița (1,7%), Argeș (1,8%), Bihor (1,9%), Prahova (1,9%), Vâlcea (1,9%), Suceava (2,0%) și Cluj (2,1%);

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Te pomenești că în Sibiu se face școală serioasă (nemțească), în timp ce elevii sunt ca peste tot în Democrație ? Ați verificat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate