luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEIohannis vizitează Delta Dunării. Președintele se declară preocupat de schimbările climatice și...

Iohannis vizitează Delta Dunării. Președintele se declară preocupat de schimbările climatice și de conservarea biodiversității. Nimic despre Canalul Bâstroe

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua vineri, 1 septembrie 2023, o vizită în Delta Dunării, cu prilejul Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD).

În anunțul făcut de Admnistrația Prezidențială se subliniază, în mai multe rânduri, preocuparea președintelui pentru protejarea mediului și conservarea biodiversității, însă nu se menționează nimic despre Canalul Bâstroe.

„Vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a Președintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversității și limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel național și internațional. Obiectivele legate de protejarea florei și faunei bogate trebuie să se îmbine armonios cu dezvoltarea socială și economică a comunităților care locuiesc în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Pe lângă poluarea cu plastic sau exploatarea insuficientă a resurselor naturale din perspectiva sustenabilității, Delta Dunării s-a confruntat în ultimii ani și cu impactul negativ al schimbărilor climatice, ale căror consecințe – perioade lungi de secetă, deteriorarea calității apei și scăderea rezervelor de pește – pun în pericol biodiversitatea unică a Deltei, precum și bunăstarea comunităților care trăiesc în regiune.

Din această perspectivă, vizita Președintelui României are inclusiv rolul de a contribui la găsirea unor soluții pentru provocările pe care le întâmpină Delta și la mobilizarea actorilor relevanți în implementarea unor măsuri optime”, se precizează în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, la Tulcea, cu autorități centrale și locale, reprezentanți ai mediului științific și neguvernamental, pentru că protejarea Deltei Dunării are nevoie de implicarea tuturor, dincolo de apartenențe politice și de priorități pe termen scurt.

Reamintim că Ucraina a anunțat, recent, Ucraina doreşte să înceapă încă de anul acesta lucrările pentru adâncirea şi mai mult a Canalului Bâstroe, astfel încât să-şi extindă rutele alternative pentru exportul cerealelor, după cum a relatat R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Iohanis este tot timpul preocupat de ceva. Mai ales cand nu face nimic! Plimbatul cu barca este clar o prioritate prezidentuala. Numai cine se da in barci are prioritate. Barcile globaliste vreau sa spun!:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE