ACTUALITATEȘefa DSP Dolj diagnosticată cu SARS-CoV-2 după a doua doză de vaccin

Șefa DSP Dolj diagnosticată cu SARS-CoV-2 după a doua doză de vaccin

Valeria Andreescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, a fost confirmată pozitiv la trei zile după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin. În aceeași situație se află soțul și soacra ei, conform adevărul.ro.

Valeriei Andreescu şi soţului său, inginer la serviciul administrativ al DSP Dolj, li s-a administrat a doua doză de vaccin în data de 26 ianuarie 2021. După câteva simptome specifice virsului simțite de domnul Andreescu, soții și-au făcut testele RT-PCR care s-au dovedit a fi pozitive. Cei doi se află acum în izolare.

Specialiştii din Ministerul Sănătăţii au făcut precizări că astfel de situaţii pot să apară.

„Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară în perioada următoare, ceea ce nu poate fi interpretat ca un eşec al vaccinării în general, al vaccinării cu produsul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer în particular.

În primul rând, după cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare/ după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, întrucât acea perioadă este considerată perioadă de «fereastră imunologică», declarație aflată pe site-ul Guvernului.

Un caz similar s-a întâmplat și în Statele Unite, unde Stephen Lynch, membru al Congresului american, a fost infectat cu SARS-CoV-2 după ce a fost vaccinat.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...