ACTUALITATEIncendiu devastator la Filarmonica Națională din Chișinău. A ars tot, inclusiv instrumentele

Incendiu devastator la Filarmonica Națională din Chișinău. A ars tot, inclusiv instrumentele

Un puternic indendiu a distrus aproape în totalitate Filarmonica Națională din Chișinău, fără a se înregistra victime, informează ȘtiriTvr.ro.

Potrivit directorului instituției, Svetlana Bivol, în clădire se făceau lucrări de sudare a unei țevi. Se presupune că incendiul a pornit de la scânteile aparatului de sudură.

Prim dirijorul și directorul artistic al Orchestrei Simfonice la Filarmonica Națională, Mihail Agafita, a scris pe pagina sa de facebook că a ars tot, inclusiv instrumentele. Artistul speră la o minune, anunță Agora.md.

„Dragi prieteni, cu o mare durere în suflet vreau să vă anunț că Filarmonica Națională a Republicii Moldova a rămas fără casă, fără sală,  fără instrumente. A ars tot. Tare sperăm că ne-a mai rămas măcar speranța..unei minuni probabil…”, a scris Mihail Agafita.

Pe rețelele de socializare au ținut să își exprimă regretul și alți artiști din țară.

„Nu ne arde nimeni speranța. Sunt cu sufletul alături de țara mea, de cultura, de oamenii de artă, de publicul care acum stă și plânge în urma incendiului devastator care pur și simplu a spulberat Filarmonica Naționala din Chișinău. Să fim solidari, să ne ajutam , să reînviem din cenușă”, a scris soprana Valentina Naforniță.

„Dragi colegi, sunt alături de voi. Îmi pare foarte rău pentru scena pe care am trăit atâtea emoții.Fiți tari. Sperăm ( că asta ne rămâne) că se vor găsi bani pentru un nou edificiu impunător care va continua istoria Filarmonicii Naționale”, spune interpreta și actrița, Aliona Triboi.

Anul acesta, Filarmonica Naţională din Republica Moldova împlineşte 80 de ani de la fondare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...