News ȘTIRI Incendiu devastator la Filarmonica Națională din Chișinău. A ars tot, inclusiv instrumentele

Incendiu devastator la Filarmonica Națională din Chișinău. A ars tot, inclusiv instrumentele

Un puternic indendiu a distrus aproape în totalitate Filarmonica Națională din Chișinău, fără a se înregistra victime, informează ȘtiriTvr.ro.

Potrivit directorului instituției, Svetlana Bivol, în clădire se făceau lucrări de sudare a unei țevi. Se presupune că incendiul a pornit de la scânteile aparatului de sudură.

Prim dirijorul și directorul artistic al Orchestrei Simfonice la Filarmonica Națională, Mihail Agafita, a scris pe pagina sa de facebook că a ars tot, inclusiv instrumentele. Artistul speră la o minune, anunță Agora.md.

„Dragi prieteni, cu o mare durere în suflet vreau să vă anunț că Filarmonica Națională a Republicii Moldova a rămas fără casă, fără sală,  fără instrumente. A ars tot. Tare sperăm că ne-a mai rămas măcar speranța..unei minuni probabil…”, a scris Mihail Agafita.

Pe rețelele de socializare au ținut să își exprimă regretul și alți artiști din țară.

„Nu ne arde nimeni speranța. Sunt cu sufletul alături de țara mea, de cultura, de oamenii de artă, de publicul care acum stă și plânge în urma incendiului devastator care pur și simplu a spulberat Filarmonica Naționala din Chișinău. Să fim solidari, să ne ajutam , să reînviem din cenușă”, a scris soprana Valentina Naforniță.

„Dragi colegi, sunt alături de voi. Îmi pare foarte rău pentru scena pe care am trăit atâtea emoții.Fiți tari. Sperăm ( că asta ne rămâne) că se vor găsi bani pentru un nou edificiu impunător care va continua istoria Filarmonicii Naționale”, spune interpreta și actrița, Aliona Triboi.

Anul acesta, Filarmonica Naţională din Republica Moldova împlineşte 80 de ani de la fondare.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate