luni, mai 20, 2024
ACTUALITATESe instituie stare de alertă în Sectorul 1. Alin Stoica: Vom monitoriza...

Se instituie stare de alertă în Sectorul 1. Alin Stoica: Vom monitoriza zilnic cantitatea de gunoaie ridicată

Prefectura Capitalei a decis, vineri dimineața, să declare stare de alertă în Sectorul 1, pentru a rezolva criza gunoaielor. Astfel, deșeurile vor putea fi ridicate în regim de urgență.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat de ce a fost aprobată declararea stării de alertă și cum vor funcționa lucrurile în următoarele 30 de zile. Starea de alertă intră în vigoare în această noapte, de la ora 00.00.

„Am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat: creșterea capacității de răspuns pentru îndepărtarea riscului – acumularea de deșeuri necontrolate; crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni reapariția acestui fenomen, schimbarea mentalității agenților economici și a populației pentru a împiedica abandonarea de deșeuri pe raza Sectorului 1 necontrolat”, a spus Stoica.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a explicat că în starea de alertă se pot aduce capacități suplimentare pentru ridicarea gunoiului.

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand a cerut miercuri, pentru a doua oară, declararea stării de alertă în sector, din cauza munților de deșeuri de pe străzi.

Potrivit documentului transmis de Comitetul local pentru situații de urgență, în Sectorul 1 ar fi 2.700 de tone de gunoi neridicat. Este ceea ce se numește gunoi stradal. Adică orice, de la resturi de mâncare la moloz, cauciucuri uzate și crengi de copaci. Oamenii le aruncă la colțurile străzilor, iar firma de salubritate, aflată în conflict cu primăria, nu le mai ridică de la începutul lunii iunie.

Alin Stoica a explicat joi la Digi24 că în starea de alertă „se pot lua măsuri punctuale, care să rezolve amenințarea, aceasta fiind acumularea de deșeuri.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Dacă autoritatea locală nu are capacitatea și prestatorul de servicii nu-și îndeplinește atribuțiile, poate fi adusă altă entitate, poate altă firma de salubritate, care să rezolve problema, adică să ia deșeurile și să le transporte în locurile adecvate. Dar asta nu rezolva problema între autoritate și firma de salubrizare, problema contractuală. Aceasta nu se poate rezolva decât în instanță sau pe cale amiabilă”, a precizat el, potrivit Digi24.

Străzile sectorului 1 din Capitala României sunt inundate de gunoaie. Imagini cu dezastrul ecologic, care se poate transforma într-o uriașă sursă de infecții și boli pentru cetățeni, fac turul rețelelor de socializare.

Situația este cauzată de războiul noului primar, USR-ista Clotilde Armand, cu firma de salubritate Romprest. Primăria Sectorul 1 nu vrea să plătească facturile restante emise de Romprest, pe motiv că sunt emise la suprapreț. În replică, firma refuză să mai strângă gunoaiele. – vezi AICI imaginile.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Păi dacă e stare de alertă ridicati-o și pe Closet-ilda că și e tot un deșeu nesortat este.pe urmă la ,, pușcherie” cu zuza.

  2. Cheia in care trebuie inteleasa decizia “Perfectului”: pana acum, madama Clocotilda era singura impotriva “dujmanului” (romprest), de acum inainte, vor fi doi care se vor lupta cu “dujmanul”, doar si “perfectu” e din aceeasi grupare usri-sta. Deci, trebuie sa plece romprest si sa vina “ai nostri”, o firma “de casa” a usr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE