ACTUALITATESecretarul general al Guvernului, Antonel Tănase: Cu respectarea măsurilor de protecție sanitară,...

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase: Cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor

Slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, a anunțat, vineri seara, pe Facebook, șeful Secretariatului General al Guvernului (SGG), Antonel Tănase.

Această postare este prima reacție relativ oficială din partea Guvernului României, în contextul discuțiilor legate de restricțiile impuse creștinilor în ceea ce privește participarea la slujbe religioase și pelerinaje.

Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor.

Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută!”, a scris, pe Facebook, Antonel Tănase.

După cum a relatat R3Media, Patriarhia Română a solicitat, joi, prin intermediul unui comunicat transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române, ca autoritățile să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Mesajul Patriarhiei a fost transmis pe fondul tensiunilor iscate de faptul că instanța a respins procesul prin care Arhiepiscopia Tomisului contesta decizia CNSU de a permite doar cetățenilor din localitatea unde are loc pelerinajul să participe la eveniment.

Ulterior, poliția a întrerupt o slujbă de Sf. Ecaterina oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, iar ÎPS Teodosie a răspuns cu un comunicat critic la adresa Guvernului, în care arăta că indiferent de circumstanțe, se va duce la peștera Sf. Andrei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...