joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATESe reinventează mersul pe jos! | Din motive de ecologism, oamenii vor...

Se reinventează mersul pe jos! | Din motive de ecologism, oamenii vor fi descurajați să zboare cu avionul. Biletele se vor scumpi pentru a „reduce cererea”

Mai mulți militanți pentru schimbările climatice continuă cererile pentru renunțarea la călătoriile cu avionul pentru a salva planeta, conform EVZ.

Sustainable Aviation, un organism comercial care reprezintă industria aviației din Regatul Unit, pare să fie de acord cu această variantă, cel puțin în cazul pasagerilor mai puțin înstăriți.

Practic, industria aviației din Marea Britanie pare să fie de acord cu ideea că o categorie de oameni trebuie să rămână mai tereștri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La începutul acestei săptămâni a fost publicat un plan care detaliază modul în care industria ar trebui să atingă zero emisii nete de carbon până în anul 2050. Conform planului, 14% din scădere ar trebui să provină din „reducerea cererii”, adică din descurajarea unei categorii de oameni de a mai călători cu avionul. Acest lucru se va face prin creșterea prețurilor biletelor de transport.

Planurile Sustainable Aviation prognozează o scădere a numărului de pasageri în raport cu numărul celor care ar zbura dacă nu ar exista un plan de decarbonizare.

În strategia guvernamentală Jet Zero, publicată vara trecută, nu s-a menționat că oamenii trebuie să călătorească mai puțin, ci că „pasagerii pot aștepta cu nerăbdare un zbor fără vinovăție”.

De asemenea, proiectul propus de Sustainable Aviation implică anumite tehnologii care încă nu au fost implementate, precum combustibilii sintetici, hidrogenul și avioanele electrice.

În urmă cu aproape o lună, Guvernul din Marea Britanie a anunțat că gospodăriile urmează să fie penalizate dacă renunță la sistemele de încălzire pe bază de gaze, decizia făcând parte din planul NetZero.

În România, în urmă cu două săptămâni s-a pus în discuție proiectul de lege privind „mobilitatea urbană durabilă”, PLX-47/2023. Propunerea a fost însă amânată, după intervenția lui George Simion (AUR)

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate