ACTUALITATEȘantajați să facă teste PCR | Cum și-a bătut joc Lufthansa de...

Șantajați să facă teste PCR | Cum și-a bătut joc Lufthansa de românii care au dorit să se întoarcă acasă de Paști: A fost un experiment

Așa cum știm, în preajma Paștilor, majoritatea românilor se întorc acasă. În acest an, din păcate, în loc să fie o experiență plăcută, pentru mulți dintre compatrioții noștri, întoarcerea s-a dovedit o mare corvoadă.

Situația a fost foarte gravă mai ales în Germania, acolo unde compania Lufthansa a îngreunat revenirea românilor acasă, profitând de cvasi-monopolul pe care l-a avut în operarea curselor spre România.

Mai precis, Lufthansa i-a obligat pe toți cei care voiau să zboare în România sau să tranziteze țara noastră să prezinte un test PCR la îmbarcare. Culmea, cei de la Lufthansa nu și-au asumat această politică, dând vina pe statul român.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Despre asta ne-a povestit Mihai Micu, asistent medical în Germania, care a trecut prin această corvoadă.

R3M: Hristos a înviat! Că român care lucrează în străinătate, îmi puteți spune ce s-a întâmplat când ați dorit să vă întoarceți acasă pentru Paști?

Mihai C. Micu (MCM): Adevărat a Înviat! În Săptămâna Mare a acestui an, miercuri 27 aprilie, așa cum planificasem de ceva timp, aveam zile libere la serviciu, să port merge, acasă, în țară, că tot românul, să particip la Denii, la Înviere.

Compania Lufthansa a profitat de faptul că multe zboruri au fost anulate, doar ei, aproape, aveau ok de decoleze și să aterizeze, de la autoritățile germane. Și aveau peste 90 la sută din zboruri în aeroportul de la Frankfurt, de unde am zburat și eu, dar cu mari peripeții.

Ne-au luat pe toți prin surprindere, au început târziu îmbarcarea, cum 20 minute înainte de decolare, ne-au cerut test PCR, motivând că fără el, statul român nu ne primește sub nici o formă, și nu ne pot îmbarca. Am rămas toți surprinși, inițial am crezut că este o glumă proastă, o neînțelegere, și se poate remedia.

Ne-au trimis la un birou, ne-au spus că nu ne pot îmbarca pe cei fără PCR, și eram destui. Români care veneam din Germania, alții veneau din Franța, Elveția, din Norvegia, și trebuiau doar să tranziteze Germania, având acolo escală spre România. Erau chiar șoferi de TIR, navigatori, oameni care se înscriau la excepții.

Degeaba le-am explicat că sunt cetățean român, sunt asistent medical, am reședința în România, mă pot eventual carantina, izola, dar nu îmi pot restricționa accesul. Trebuia să fi rămas toți la porțile de îmbarcare, să nu ne mișcăm de pe loc, să cerem în scris motivul refuzului de a ne îmbarca.

Acuma este târziu, dar vreau să știe toți românii, să nu mai pățim asta niciodată. Ne-au spus să facem teste rapide, a doua zi, căci era ora 21:00, și nu mai erau clinicile deschise. O clinică din aeroport, și altă puțin mai departe, care efectuau test PCR de urgență, la sume de 250-300 de euro, iar cu dovada testării urmă să mergem să ne dea bilet a doua zi, cu altă cursa. Așa am și făcut, dar a fost ceva groaznic. Bătaie de joc fără limite.

Polițistul de frontieră din Germania, m-a întrebat când m-am întors din zona liberă de unde vin, de ce mă întorc, era surprins, și a spus că nu este posibil așa ceva, este doar politica companiei,  eu fiind cetățean român, cu reședința în țară, statul nu îmi putea opri accesul. Lucru asta l-au confirmat și autoritățile române la București. Mi-au arătat pe telefon  angajații Lufthansa o ordonanță, CNSU nr. 7/2021  dată în ianuarie de statul român, unde spune că la intrare în țară să prezentăm test PCR. Dar tot după acea ordonanță, intrată în vigoare în ianuarie, am intrat și februarie în țară, fără test PCR, fără să fac carantină, întrucât sunt asistent medical , contract de muncă, și mă încadrez la excepție. În februarie tot cu Lufthansa am venit, aceeași ordonanță era în vigoare, dar nu   ne-au limitat accesul cetățenilor români fără PCR. S-a petrecut doar acuma, în Săptămâna Mare.

Au dat vina pe statul român, și au mințit și călătorii din tranzit care veneau din Statele Unite, să meargă la ei în țară, erau câțiva ucraineni cărora le-au spus că România nu le da voie să tranziteze fără PCR, făcând acei oameni să se revolte contra României, și spuneau că nu vor să mai audă vreodată de România.

R3M: Credeți că și alte companii vor proceda precum Lufthansa?

Mihai C. Micu (MCM): Dacă vor avea putere, cred că da. A fost un test probabil. Foarte muți români veneau acasă în Săptămâna Mare, au anulat zborurile autoritățile germane, TAROM a avut aproape toate zborurile din și spre Germania anulate, și au putut profită din plin. Cred că a fost că un test, deoarece acuma în Frankfurt am văzut că sunt zboruri la fel de dese că înainte, și permit chiar și zboruri de linie, nu doar operate de companiile de stat.

R3M: Cum considerați că se comportă, din punctul de vedere al discriminării între cei vaccinați și cei nevaccinați, autoritățile din Germania? Dar cele din România? Unde se discriminează mai mult?

Mihai C. Micu (MCM):La mine la serviciu s-au vaccinat doar o parte dintre colegi, mare parte spunând că vor să termine cu pandemia, că vor să fie iarăși totul liber, pentru a merge în vacanțe. Eu am fost doar întrebat dacă doresc , și nu am fost condiționat de vaccin. În locurile unde sunt majoritatea vaccinați, speriați, cei nevaccinați sunt văzuți de personal că și ciumați. Ministerul Sănătății întreabă lunar Instituțiile medicale, centrele de îngrijire și tratament câți angajați sunt vaccinați sau programați la vaccin. Șeful nu poate impune asta, iar unde majoritatea nu suntem vaccinați, nu este o problema. Nu își permit să ne piardă. Acolo unde oameni sunt fermi pe poziție, nu pot face discriminări.

R3M: De ce nu doriți să vă vaccinați?

Mihai C. Micu (MCM): Nu mi s-a părut niciodată o idee bună o campanie de vaccinare. Vaccinul trebuie întâi testat pe animale, apoi pe oameni, și lăsat la liberă alegere a fiecăruia. Sunt colegi cu boli autoimune, cu astm, care nu au primit avizul de vaccin de la medicul de familie. Autoritățile și cei care vând vaccinurile vorbesc doar de sporirea numărului de vaccinați. Fac un fel de scoruri, nu caută să vadă și efectele adverse. Dacă un om a făcut tromboflebită, sau a murit subit la scurt timp după vaccin, spun că este normal, la cei în vârstă, că erau bătrâni și au murit de la alte comorbidități, la cei tineri spun că aveau alte afecțiuni și nu este de vină vaccinul. Fără alte cercetări, fără autopsie. Dar dacă cineva avea comorbidități sau erau paliativ, sigur, sigur de la covid a murit, zic ei. Fără autopsie. Este o ipocrizie. Pe autostradă vezi semne spre centrele de vaccinare și testare. La magazin nu pot intra fără test antigen, în Germania, la magazinele de haine sau alte magazine considerate neesențiale.

R3M: Credeți că există o teamă reală printre oamenii vaccinați de a se „separa” de cei nevaccinați sau este artificială, creată de autorități?

Mihai C. Micu (MCM): Da, exact asta se vrea. Dar și vaccinați, tot trebuie să se testeze și să poarte masca. La frizer, frizeriță îți face test dacă nu ai unul, altfel nu te tunde. Nu este deloc normal. Mă înfiorez când aud oameni care spun că nu există altă soluție, că toți trebuie să accepte vaccinul, altă cale nu există. Cu un fior tragic, rece, dur, care ne amintește de ideea lui Hitler cu soluția finală, când toți erau speriați, dezorientați, voiau să termine totul, războiul, să scape de teamă, teroare, neajunsuri, dar nu se putea termină decât cu victoria în Europa și în lume , după părerea lor, a Germaniei naziste, iar dușmanii poporului trebuiau izolați în lagăre, trebuiau puși la muncă cu forță, ca totul să fie igienic din punct de vedere social. Simt cum acele vremuri, despre care am citit în cărți și despre care am văzut documentare, se întorc.

R3M: Cum au reacționat germanii la ideea pașaportului de vaccinare?

Mihai C. Micu (MCM): Sunt aproape toți convinși că așa va fi. O parte abia așteaptă asta, o mică parte, iar marea majoritate nu sunt de acord, dar sunt aproape siguri că așa va fi, că orice am face acolo se va ajunge, și în scurt timp va trebui să facem asta. Practic, toți cred că așa va fi, și nu pot face nimic.  De aceea, foarte mulți dintre cei vaccinați au făcut vaccinul, ca pe o datorie civică, nu din convingere că ar fi de mare folos pentru sănătate. Așa cum, altădată, primeau un certificat de arian, să se pună bine cu autoritățile, căci altă cale, în viziunea, lor nu există.

R3M: Cum ar trebui, din punctul tău de vedere, să se rezolve criză sanitară a pandemiei? Cum ar trebui procedat?

Mihai C. Micu (MCM): Să accepte că tratamentul de Covid trebuie făcut diferențial, și să asculte medicii pneumologi și  virologi, care tratează de zeci de ani pneumoniile  atipice,  provocate de un virus, cum este și coronavirusul,  dar cu un tratament diferit de la om la om. Căci și virusul reacționează diferit la fiecare. Medicii de familie să se specializeze pe tratarea și prevenția coronavirusurilor, să încerce părerile experților în domeniu, care au tratat și cu alte medicamente , decât cele standard folosite astăzi în UE, sub egida OMS, pentru a facilita rapid accesul la un tratament corect, vital, pentru cei infectați.
Să se ia în calcul testarea deficitului de vitamine esențiale. La autopsiile făcute pe morții de covid, știți, avem foarte des deficit de Vitamina D, Vitamina C, Zinc, Seleniu. Să se aibă în calcul , în primul rând, prin intermediul medicului de familie, că cei cunoscuți cu afecțiunile acestea pulmonare, care au comorbidități, să cunoască preventiv ce  deficit de vitamine au, să aibă acces la ele la timp, pentru că metabolismul lor să nu fie învins de covid.

Să renunțe la tratamente toxice precum cele care au distrus plămânii, rinichii și flora intestinală a multor oameni, care erau infectați inițial cu covid.

R3M: Unde se sărbătoresc Paștile mai profund: în Germania sau în România?

Mihai C. Micu (MCM): Categoric în România. Niciodată nu am simțit bucuria Crăciunului, sau a Învierii în Germania. Nici în bisericile ortodoxe din diaspora nu se simte, părerea mea, duh ortodox, ca în România. Este ceva care se simte, greu se poate explica.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

 1. Ticalosenia fara margini a fost in intelegere-romano-germana! Au bagat Germania pe lista galbena exact cu 10 zile inainte de Pasti si fara nici-un motiv( in Germania nu a fost mai rau decat inainre de momentul acela) Se tot vorbeste de 300 incidenta CIFRA CARE NU SE REGASESTE IN GERMANIA!

 2. Boicotați Lufthansa de acum, din principiu. Funcționează!

  in America deja Coca-Cola a făcut ciocul mic de când au inceput să-i boicoteze pe șmekerii care incepeau să folosească toată compania pentru a face political corectness.

  Viralizați boicotul și penalizați această firmă care execută ordinele lui Merkel

 3. Obligativitatea unui act medical – in cazul de fata vaccinarea – incalca nenumarate texte de lege din legislatia interna, din Codul Civil, din Constitutia Romaniei, precum si din tratatele internationale, cum sunt:
  – Declaraţia de la Helsinki privind experimentele și cercetările biomedicale (1962-1989) (Art. 3-10, 16-18, 25-32 ),
  – Codul Nuremberg (1947) (Punctele 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 10),
  – Raportul Belmont (1978) (Cap. 2, 3, 4, 6),
  – Declaraţia de la Geneva (1948),
  – Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948) (în special art. 3, 18, 25, 36),
  – Tratatul privind Uniunea Europeană (2007) (Art. 2, 3 şi 6 referitoare la respectarea libertăţilor şi drepturilor omului, protecţia specială a drepturilor copilului),
  – Codul Internațional al Eticii Medicale (1949),
  – Convenția Europeană asupra Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale (1950),
  – Pactul Internațional cu privire la Drepturile Civile și Politice (1966, ratificat de România în 1974),
  – Charta Socială Europeană (1961),
  – Declarația de la Lisabona privind Drepturile Pacientului (1981),
  – Convenția privind Drepturile Omului și Biomedicina (2000),
  – Conventia de la Oviedo privind drepturile omului şi biomedicina (1997), ratificata de Romania prin Legea nr.17/2001 (art. 5, 6 pct 1, 16, 21, 28, 29).

 4. Poate daca am pupa mai purtin in cur javrele astea ar incepe sa ne respecte si ei pe noi,romanii.Ma tem insa ,voba lui Carol al II-lea ,ca indivizii urasc romanii fiindca i-au pupat asa de mult in cur ca au inceput sa faca bube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...