ACTUALITATE„Sângele unguresc va curge în valuri”, amenință extremiștii ucraineni

„Sângele unguresc va curge în valuri”, amenință extremiștii ucraineni

Mai multe reprezentanțe diplomatice ale Ungariei, inclusiv ambasada din Kiev, au primit o scrisoare din partea unor grupări naționaliste care amenință că dacă Ministrul de Externe Peter Szijjarto va intra în țară, „vor acționa”, scrie Daily News Hungary.

Conform sursei citate, nu doar ambasada de la Kiev a primit astfel de mesaje, ci și consulatele din mai multe orașe, între Ujhorod sau Berehove.

În scrisoare, autorii scriu că „sunt sătui” de Ministrul de Externe Szijjarto și de-aceea vor acționa dacă acesta va trece granița.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ei susțin că Ungaria dorește să ia din teritoriul Ucrainei și din acest motiv vor lua măsuri radicale. „Dacă ministrul vostru vine în Ucraina, pregătiți-vă pentru o uriașă vărsare de sânge, fiind că sângele unguresc va curge în valuri”, se arată în scrisoare.

Ambasada Ungariei la Kiev a anunțat că a făcut deja plângere la Poliție. Cu siguranță, extremiștii ucraineni sunt supărați pentru că Ungaria a făcut numeroase demersuri pentru protejarea comunității maghiare din această țară, în urma unui val de legi care caută să „ucrainizeze” educația din Ucraina.

Conform unor sondaje de opinie, ucrainenii consideră Ungaria ca al doilea cel mai ostil stat la adresa țării lor, după Rusia.

Cel mai prietenos stat este considerat Lituania, urmat de Canada.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...