ACTUALITATETwitter a șters un mesaj în care un medic, consilier al Președintelui...

Twitter a șters un mesaj în care un medic, consilier al Președintelui Trump, susţinea că acoperirea feţei cu mască nu este eficientă pentru a opri răspândirea coronavirusului

Twitter a şters un mesaj în care un consilier al Președintelui Donald Trump spunea că măştile nu sunt eficiente împotriva COVID-19.

Gigantul media a eliminat un tweet în care Dr. Scott Atlas, consilierul lui Trump pe probleme legate de noul coronavirus, susţinea că acoperirea feţei cu mască nu este eficientă pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Medicul, care s-a alăturat grupului operativ coronavirus în august, a scris pe Twitter sâmbătă: „Măştile funcţionează? NU”, alături de un link către un articol care susţine că acoperirea feţei nu este eficientă.

Atlas a declarat pentru Newsweek că a contestat decizia, adăugând: „Twitter pare să cenzureze știința dacă merge împotriva propriilor lor obiective de îndoctrinare publică”.

Platforma de socializare și-a înăsprit care pun sub semnul întrebării un anumit discurs, numindu-le „dezinformare”. Conservatorii acuză Twitter, ca și alte companii media, de dublu-standard. Ultima ocazie a fost articolul din New York Post referitor la afacerile fiului lui Joe Biden în Ucraina, cenzurat atât pe Twitter cât și pe Facebook.

Mai multe postări au fost etichetate ca fiind posibile dezinformări şi recent au fost blocate mai multe conturi, inclusiv al președintelui Donald Trump.

Nu același lucru se întâmplă, conform acuzațiilor, când este vorba despre materiale împotriva președintelui Trump sau a altor politicieni de dreapta.

Un purtător de cuvânt al companiei a transmis că Dr. Atlas a încălcat politica Twitter prin postarea sa.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...