ACTUALITATESalvarea Combinatului de Oțeluri Speciale de la Târgoviște stă în semnătura Ministrului...

Salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale de la Târgoviște stă în semnătura Ministrului Claudiu Năsui

Vineri, intre orele 11:00-13:00, salariații COS Târgoviște vor fi prezenți în fața sediului Ministerului Economiei, cu solicitarea de finalizare a procedurii de preluare de către statul român a activelor funcționale ale COS Târgoviște, prin dare în plata în contul datoriilor fiscale.

„Combinatul de Oțeluri Speciale este singurul care ne-a mai rămas. Noi știm să facem oțel. Dacă pierdem combinatul, pierdem tradiția oțelului în România. Avem o lună de zile în care putem să rezolvăm, calendaristic. Dacă se declanșează procedura de faliment, statul nu are perspective să mai recupereze ceva”, a declarat Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului Valahia.

Combinatul are în prezent 1000 de angajați ale căror locuri de muncă depind de semnătura Ministrului Năsui.

„Venim la sediul ministerului în speranța că vom avea în sfârșit un dialog și domnia sa se va preocupa de soarta COS Târgoviște și de lucrătorii acestuia”, spune Nicolae Dragodănescu.

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște funcționează din 1969. Interesant este că în 1989, Nicolae Ceaușescu s-a îndreptat spre acest combinat, sperând că va fi ajutat de muncitori, dar nu s-a întâmplat acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite