luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATERomânii alimentează mașinile în Ungaria și economisesc până la 150 de lei....

Românii alimentează mașinile în Ungaria și economisesc până la 150 de lei. Guvernul maghiar menține plafonarea prețului la carburant

Românii au fost surprinși cum alimentează mașinile în Ungaria, deoarece prețul la motorină este mai mic cu aproape 3 lei/l decât cel aplicat în țara noastră, transmite Digi24.

Astfel, șoferii ajung să economisească până la 150 de lei pentru fiecare plin. Stațiile de alimentare din țara vecină sunt frecventate cel mai des de românii din Maramureș, Sălaj, Bihor, fiind foarte aproape de graniță.

Guvernul maghiar a plafonat prețul la carburanți încă din toamna anului trecut. Acesta nu poate fi mai mare  de 480 de forinți pe litru, cel puțin până  la 1 iulie ac, menționează sursa citată. Ungaria a fost aspru criticată, chiar de oficialii Uniunii Europene, că nu susține Ucraina și se situează mai degrabă „pro Rusia”, realitatea arată că a impus măsuri economice care par favorabile și altor state.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai exact, prețul la motorină și benzină reflectă cel mai bine acest lucru. În România, prețul carburanților a crescut simțitor față de aceeași perioadă a anului trecut. În prezent, un litru de motorină costă acum 8,74 de lei, iar unul de benzină standard 7,9 lei. La debutul războiul Rusia-Ucraina, acesta a ajuns și la 11 lei/l. De atunci, guvernul Ciucă a anunțat doar controale și amenzi.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al pieței carburanților din UE, în Ungaria se înregistrează cele mai mici prețuri la carburanți (1,28 euro/litrul de benzină și 1,43 litrul de motorină), menționează economica.net. Guvernul de la Budapesta a decis și plafonarea prețului la alimentele de bază, pe fondul războiului Rusia-Ucraina.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate