ACTUALITATESă-i redăm o speranță unei mămici, ajutându-i copilul: Robert Mihai (5 ani)...

Să-i redăm o speranță unei mămici, ajutându-i copilul: Robert Mihai (5 ani) are nevoie de 30.000 de euro ca să vadă

Robert Mihai Boromiza are 5 ani și suferă o boală genetică foarte rară, Norrie Disease, fiind doar al doilea caz diagnosticat în țara noastră. De la vârsta de 3 luni, el a rămas fără vedere. Mai mult, boala a venit la pachet și cu un retard psihomotor și tulburări din spectru autist. La 5 ani, el încă nu merge, nu vorbește și nu mănâncă altceva în afara de lapte.

A fost operat de 4 ori la București, încă de la vârsta de 3 luni, din păcate fără succes și cu multe erori. Apoi la 8 luni, l-au operat în Turcia, unde, în mijlocul operației, i-au secționat o artera în ochiul stâng, producându-i hemoragie.

După lungi căutări și încercări, în 2019 a fost acceptat în Rusia, pentru tratament cu celule regenerative, dar și pentru intervenții chirurgicale de reconstrucție a pupilelor. În urma operațiilor de la București, unde i s-au pus cristalini artificiali, pupilele lui au concrescut în interiorul acestora.
Am reușit pana acum sa ajungem de 3 ori în Rusia. De 2 ori în 2019, apoi din cauza pandemiei nu s-a mai putut, iar anul acesta în ianuarie am mers din nou. În urma intervențiilor făcute pana acum, Robert percepe lumina și umbre cu ochiul drept.

Micuțul ar fi trebuit să meargă din 6 în 6 luni acolo, însă, din păcate, mama a descoperit că are cancer de col uterin în fază incipientă și a trebuit să se opereze. Ca să nu piardă ce a câștigat cu trudă până acum, micuțul trebuie să meargă până la sfârșitul anului la operație și tratament, dar familiei – greu încercată – îi lipsesc 30.000 de euro.

„Pe lângă intervenții, Robert merge zilnic la terapii care ajung la aproape 3000 de lei pe lună, dar pe care încercăm sa i le asiguram noi ca părinți, din veniturile noastre.
Va scriu din disperare dar și din neputinta de a putea face mai mult pentru copilul meu. Imi doresc sa fie bine, sa fie un copil normal și sa se poată bucura de copilărie. Dacă anul trecut, de ziua lui l-am strâns în brate și i-am spus ca am reușit încă o data și ca mergem la operatie, anul asta, din păcate, se pare ca nu reușesc acest lucru.
Orice zi care trece, fără tratamentul și operațiile care trebuiau făcute deja din luna iunie, poate însemna o pierdere a ceea ce s-a obținut pana acum. Robert poate pierde percepția mica pe care o are, ceea ce ar duce la atrofierea nervului optic și atunci nu s-ar mai putea face nimic.
Mii de scuze încă o data pentru deranj și sper din suflet sa ne puteți ajuta”, ne-a scris Andreea, mama lui Robert.

Dacă doriți să-l ajutați, o puteți face în conturile următoare:

Titular: Boromiza Robert Mihai

RO91INGB0000999908195676- ron

RO96INGB0000999907938342- euro

Pay-Pal: boromiza.andreea@gmail.com

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Guvernantii arunca cu bani ,ajutoare,carduri,vouchere in partea inactiva a Romaniei in numele unei false griji fata de pensionari.De 30 de ani pentru copiii bolnavi ai Romaniei nu se gasesc niciodata bani pentru operatii si tratamente pe care sistemul sanitar putred,incapabil si corupt al Romaniei nu e in stare sa le ofere desi cheltuie bani fara numar si fara vreo justificare.Tara careia ii mor copiii inaintea adultilor va dispare in neantul istoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate