luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEScrisoare deschisă a unui profesor pentru Sorin Cîmpeanu, pe tema noilor legi...

Scrisoare deschisă a unui profesor pentru Sorin Cîmpeanu, pe tema noilor legi ale educației: Nu vă cerem să vă daţi demisia de onoare deoarece v-am pune în mare dificultate, noţiunea fiindu-vă străină

Proiectele de legi ale educației propuse de ministerul condus de Sorin Cîmpeanu continuă să nască reacții adverse.

După numeroasele proteste publice de până acum, publicăm un mesaj pe care doamna profesoară Olimpia Popa l-a trimis pe adresa ministrului Sorin Cîmpeanu.

În text, ea îl acuză pe acesta că ține să-și impună propria viziune asupra poporului român, pentru care Cîmpeanu nu are decât dispreț. Prof. Olimpia Popa mai afirmă că actualul ministru al educației nu are onoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Iată textul scrisorii deschise adresate lui Sorin Cîmpeanu, așa cum a fost primit pe adresa redacției R3media:

„Domnule Ministru,

Dacă-și mai imagina cineva că vă interesează părerea cadrelor didactice, a părinţilor și a elevilor cu privire la “reforma” dumneavoastră, așa-zisa dezbatere de marţi, 23 august 2022, a spulberat și iluziile ultimului credul. Aţi bifat cu succes “dezbaterea” cu numărul patruzeci și ceva (vorba premierului), în care râsul mânzește a fost răspunsul dumneavoastră la întrebările care v-au fost adresate!

Până la „dezbaterea” de marţi credeam că aţi ilustrat deja, cu alte prilejuri, întreaga măsură a dispreţului dumneavoastra faţă de cei care vă plătesc, dar ne-am înșelat. Aveţi resurse inepuizabile în acest domeniu – singurul, de altfel, în care aveţi resurse…

Mărturisim că ne îngrijorează erorile logice din afirmaţiile dumneavoastră. De ex: “La Sport, Muzică și Desen, 90 la sută dintre elevi au medii peste 9. Vom avea Calificative, elevii vor fi încurajaţi să participe la ore, fără presiunea notei“. Care presiune?

Sau: “Matematica va fi susţinută în școală și nu dezavantajată [….] Matematica este esenţială pentru formarea gândirii logice [….] proba de matematică va fi o probă foarte importantă [….] Matematica NU va fi probă separată la Bacalaureat.”  Evident, v-a obosit peste măsură reforma asta.

Nu ne vom opri la prevederile aberante ale proiectului dumneavoastră de lege, deoarece nu intenţionăm să scriem un tratat despre aroganţă, incompetenţă, ranchiună, mercenariat, ipocrizie, servilism, josnicie, autoritarism și insolenţă.

O să ne oprim doar la „Expunerea de motive privind  elaborarea proiectului de lege a educaţiei preuniversitare”, în care se precizează faptul că “prezentul proiect de lege este conceptualizat astfel încât România să aibă un cadru legal care să susțină procesul de aderare al (sic!) României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)” – adică scopul proiectului de lege este alinierea la agenda unei organizaţii supranaţionale care are drept obiectiv dezvoltarea unor mecanisme sofisticate de supraveghere și evaluare a politicilor publice, monitorizarea cheltuielilor publice și promovarea agendei digitale, pentru crearea unei guvernanțe globale prin proceduri de strandardizare.

Deci proiectul urmărește, în mod explicit, cu totul alte interese decât interesul nostru naţional și binele copiilor noștri. V-a mandatat poporul român în acest sens? A exprimat poporul român vreo dorinţă de aderare la OCDE? 

Intrucât, în mod evident doriţi să reformaţi un domeniu pe care nu-l înţelegeţi, avem convingerea că este timpul să vă întoarceţi la activitatea de proiectant în domeniul canalelor de irigații, pentru care credem că aveţi vocaţie.

Nu vă cerem să vă daţi demisia de onoare deoarece v-am pune în mare dificultate, noţiunea fiindu-vă străină. Probabil preferaţi huiduielile „la scenă deschisă”.

Prin notificarea care v-a fost trimisă de Alianţa Părinţilor aţi fost pus în întârziere în mod legal. Urmează și răspunderea. Penală!

Cu respect (atât cât ne inspiră comportamentul dumneavoastră),

Prof. Popa Olimpia”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. „Deci proiectul urmărește, în mod explicit, cu totul alte interese decât interesul nostru naţional și binele copiilor noștri. V-a mandatat poporul român în acest sens? A exprimat poporul român vreo dorinţă de aderare la OCDE?

    Intrucât, în mod evident doriţi să reformaţi un domeniu pe care nu-l înţelegeţi, avem convingerea că este timpul să vă întoarceţi la activitatea de proiectant în domeniul canalelor de irigații, pentru care credem că aveţi vocaţie.”

    Se pare că d-na prof. Olimpia Popa înțelege perfect că ordinele vin de afară. Dacă nu o poate spune direct, măcar să facă aluzie la faptul că, în țările cu democrație consolidată, aceste politici (educaționale – dar nu numai!) sunt rulate de MULT PESTE 33 DE ANI!

    De ce nu o face ? Vrea să audă asta de la ministru ? De ce este d-na prof. O.P. contra Democrației ? Doar fiindcă simte că i/ni s-a pus și-un picuț de gând rău (ȘI NOUĂ, NU DOAR NOUĂ!) ? Ori doar fiindcă vede că Democrația i-a ras câmpul de activitate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate