marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEFOTO | Sătenii din Irlanda au ridicat baricade și puncte de control...

FOTO | Sătenii din Irlanda au ridicat baricade și puncte de control la intrările într-o localitate, pentru a împiedica Guvernul să trimită un autocar cu migranți în comunitate

Locuitorii satelor din Irlanda au ridicat baricade și puncte de control rutier în jurul comunităților. Intenția a fost acea de a împiedica Guvernul să-și mute solicitanții de azil în zonă, potrivit Remix News.

Localnicii din Dromahair din districtul Leitrim au luat vineri măsuri drastice de a izola satul. Ei au fost informați că Departamentul de Integrare plănuiește să transporte cu autobuzul zeci de cetățeni străini fără acordul prealabil al liderilor comunității.

Trei puncte de control au fost ridicate pe drumurile din jurul satului. Membrii Asociației Rezidenților Preocupați de Dromahair s-au ocupat de pază și au verificat mașinile care intrau în zonă.

Protestatarii și-au exprimat în ultimele zile nemulțumirea față de posibilitatea unor noi sosiri în oraș. Ei au invocat securitatea și saturația serviciilor publice drept preocupări principale.

Guvernul irlandez a renunțat la planul de a-i muta pe migranți. Asociația cetățenilor a confirmat luni că au primit confirmarea scrisă de la ministrul integrării, Roderic O’Gorman, că nimeni nu va ajunge în oraș fără acordul localnicilor

Scrisoarea trimisă organizației a urmat ceea ce Departamentul de Integrare a numit o întâlnire „pozitivă” cu parlamentarii locali Frank Feighan, Martin Kenny și Marian Harkin.

Guvernul intenționează să transforme Hotelul Abbey Manor din sat în reședință pentru zeci de solicitanți de azil. Executivul se confruntă cu o rezistență acerbă, așa cum s-a văzut și în alte câteva orașe și sate din țară.

„Dacă se ajunge la un contract, se speră ca această proprietate să poată fi dată în folosință. Capacitatea și configurația nu vor fi convenite până când negocierile vor ajunge la etapa finală. Cu toate acestea, se anticipează o capacitate de aproximativ 155 de persoane”, a precizat anterior Guvernul.

De curând, la Dublin a avut loc o revoltă, după ce un algerian a înjunghiat mai mulți copii lângă o școală

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE