ACTUALITATEProtestele anti-restricții continuă în Olanda. Peste 150 de oameni au fost arestați,...

Protestele anti-restricții continuă în Olanda. Peste 150 de oameni au fost arestați, luni noaptea

Prostele împotriva restricțiilor sanitare au continuat în Olanda, peste 150 de oameni fiind arestați luni noaptea, transmit agențiile de presă internaționale.

Între forţele de poliţie, care au făcut uz de tunuri cu apă, şi grupurile de protestatari s-au produs altercaţii în mai multe orașe din Olanda, anunță AFP, citată de Agerpres.

Primarul Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb,a emis un decret autorizând poliţia să efectueze mai multe arestări.

„Au avut loc arestări. Manifestanților li se cere cu insistenţă să părăsească locurile”, a indicat primăria din Rotterdam într-un mesaj pe Twitter.

Peste 150 de oameni au fost arestați luni noaptea, transmite BBC, citată de News.ro.

Protestele au început, sâmbătă, când în Olanda au intrat în vigoare noi restricții anti-covid. În satul Urk, la 80 de km de Amsterdam, protestele au început imediat după intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație, sâmbătă, ora locală 21:00. Protestatarii au incendiat unul dintre centrele de testare covid, după cum a relatat R3Media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate