ACTUALITATEProtestele anti-restricții continuă în Olanda. Peste 150 de oameni au fost arestați,...

Protestele anti-restricții continuă în Olanda. Peste 150 de oameni au fost arestați, luni noaptea

Prostele împotriva restricțiilor sanitare au continuat în Olanda, peste 150 de oameni fiind arestați luni noaptea, transmit agențiile de presă internaționale.

Între forţele de poliţie, care au făcut uz de tunuri cu apă, şi grupurile de protestatari s-au produs altercaţii în mai multe orașe din Olanda, anunță AFP, citată de Agerpres.

Primarul Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb,a emis un decret autorizând poliţia să efectueze mai multe arestări.

„Au avut loc arestări. Manifestanților li se cere cu insistenţă să părăsească locurile”, a indicat primăria din Rotterdam într-un mesaj pe Twitter.

Peste 150 de oameni au fost arestați luni noaptea, transmite BBC, citată de News.ro.

Protestele au început, sâmbătă, când în Olanda au intrat în vigoare noi restricții anti-covid. În satul Urk, la 80 de km de Amsterdam, protestele au început imediat după intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație, sâmbătă, ora locală 21:00. Protestatarii au incendiat unul dintre centrele de testare covid, după cum a relatat R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...