OPINIISă fii bine în pielea ta

Să fii bine în pielea ta

Partea întâi

Lângă barul unde servim cafeaua de dimineață, cineva a priponit de gard un cățel de vreo 4-5 kg, o corcitură de yorkshire, pletos și ciufulit. Simpatic foc. Latră agitat la toată lumea care trece pe lângă el.

Puțin mai încolo, un câine mare, superb, un akita, stă cuminte, tolănit, și își așteaptă stăpânul în tăcere.

Așa se întâmplă mereu – cine e puternic și sigur pe sine nu are nimic de demonstrat, în timp ce cei mici și complexați se agită și vor să fie băgați în seama.

Partea a doua

Un cuplu (el – ea) se dragăleșește ostentativ în public – pupături lipicioase cu zgomot, tineri de mâna exagerate, luări de braț posesive etc. Din vastă mea experiență, sunt gata să deschid pariuri pe tema duratei până la despărțire. Pentru că un cuplu normal are și perioade proaste și bune. Numai în faza terminală ținem să arătăm lumii, cu disperare, cât de bine ne merge.

Partea a treia

Undeva mai încolo, un alt cuplu – de dată asta de bărbați (el cam pe la 50 și celălalt el pe la 30) se pupă cu foc în apropierea cafenelei. Mesenii și cei din jur întorc privirile jenate în altă parte, nu suportă atâta dragoste. Îmi aduc aminte că în Montreal am avut un coleg gay, din acela „old style”, îmbrăcat că orice alt bărbat și fără gesturi ostentative sau stereotipuri pe care le vezi prin filmele de la Hollywood. Dacă nu îl cunoșteai personal nu i-ai fi ghicit orientarea.

L-am întrebat dacă a participat vreodată la vreo paradă. Nu, niciodată. Mi-a spus că majoritatea participanților de la parade sunt ori actori, ori activiști, ori indivizi în căutare de validare.

„Daca chiar te crezi normal, zicea el, nu te duci la parade.”

Și uite așa se leagă povestea cățelului care latră trecătorii și a cuplului ostentativ aflat în pragul divorțului…când ești bine în pielea ta nu ții să o arăți la toată lumea…

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...