vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATERusia felicită România, la câteva zile după ce Iohannis l-a ignorat pe...

Rusia felicită România, la câteva zile după ce Iohannis l-a ignorat pe noul ambasador rus. Ambasada Moscovei la București: Îi felicităm pe toți românii pentru performanța istorică a Naționalei

Ambasada Rusiei la București a transmis joi un mesaj de felicitare României pentru succesul obținut prin calificarea în optimile Campionatului European de fotbal.

„Îi felicităm pe toți românii pentru performanța istorică a Naționalei și calificarea în optimile EURO 2024 de pe primul loc în grupă!”, a scris joi ambasada Rusiei, conform Hotnews.

Este un mesaj mai degrabă neobișnuit, în condițiile în care majoritatea postărilor de pe pagina de Facebook a ambasadei preiau informații oficiale de la Moscova pe tema războiului din Ucraina și declarații ale oficialilor ruși, incluzând frecvent critici la adresa politicilor României, care susține Kievul și actualul guvern pro-occidental de la Chișinău.

Vladimir Lipaev a spus recent, că dialogul dintre Rusia și România se poate relua, dacă Bucureștiul renunță la „politica neprietenoasă” față de Moscova.

Mesajul a fost postat la câteva zile după ce noul ambasador al Rusiei, Vladimir Gheorghievici Lipaev, a fost primit de Klaus Iohannis la Cotroceni, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare.

În comunicatul de presă transmis, Administrația Prezidențială a vorbit despre discuțiile șefului statului cu alți doi diplomați (Nunțiul Apostolic în România și ambasadorul Republicii Chile) fără a face vreo mențiune despre noul ambasador al Moscovei.

Mai mult, pe site-ul Administrației Prezidențiale au apărut fotografii ale șefului statului cu reprezentantul diplomatic al Sfântului Scaun și cu ambasadorul din Chile, dar nu și cu Lipaev, așa cum ar fi fost practica uzuală.

Rusia nu participă la EURO 2024, fiind exclusă de UEFA şi FIFA din toate competițiile internaționale, în urma războiului din Ucraina.

Această poziţie nu s-a schimbat pe fondul războiului în curs deşi a existat un plan al UEFA, în septembrie 2023, de a admite din nou echipele de juniori ale Rusiei, dar iniţiativa a fost blocată de zece federaţii naţionale care au spus că nu vor juca împotriva echipelor Rusiei, iar apoi au fost invocate motive tehnice.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. nici nu se putea altfel:
  -sintem pe radarul Russiei,
  Iohannis ne-a pus pe radarul Russiei!

  felicitarile sint un fel de indrumare,
  “make love not war!”

  • Nu există „Vlad”, ci Vladimir. Și pe Vlad Țepeș îl chema Vladimir. Vladimir e un diminutiv, ca Ionuț. Vladimir este un nume slav, iar Gheorghe este de origine greacă. Majoritatea numelor românești sunt de origine slavă și/sau balcanică. Avem o cultură comună cu rușii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE