luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATERomânia, gest belicos la adresa Rusiei: MAE nu permite participarea diplomaților ruși...

România, gest belicos la adresa Rusiei: MAE nu permite participarea diplomaților ruși la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE de la București. Moscova: Nu vom uita această decizie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a refuzat să permită intrarea în România unei delegații de diplomați ruși, care intenționa să participe la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care are loc în perioada 29 iunie – 3 iulie 2024.

„Autoritățile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE (29 iunie -3 iulie 2024). Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegaţiei – parlamentari și staff tehnic. Aceeași măsură va viza și delegația Republicii Belarus. Decizia părții române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegaţiei ruse la AP OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivel UE. Decizia vizează şi Belarus, susţinător al războiului declanşat de Federaţia Rusă.” transmite MAE (condus de Luminița Odobescu, fosta consilieră a lui Klaus Iohannis) într-un comunicat.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunţat că Moscova işi va aminti acest refuz al României, pe contul său de Telegram.

„La sfârșitul lunii iunie, la București era programată o sesiune a Adunării Parlamentare a OSCE. Astfel, noi, țară co-fondatoare a acestei organizații, am primit o notificare din partea Ministerului român de Externe”. Potrivit lui Grigori Karașin, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației Ruse, în document se notează că, „ținând cont de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, niciunul dintre membrii delegației ruse nu va primi viză. De asemenea, nu li se va permite să intre în România. Președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din cadrul Consiliului Federației Ruse, Grigori Karașiin sustine ca România contribuie la distrugerea unei organizații utile pentru cooperarea în Europa. „Noi, bineînțeles, ne vom aminti acest lucru”, a adăugat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  1. Ioha si restul de la varf in loc sa duca o politica de diomatie cu alte state mari si puternice baga batul prin gard! Cine a autorizat refuzul partiparii diplomatiilor rusi? Cine i-a abilitat pe acestia sa faca acest lucru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE