luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATERomânia - 1 milion de persoane vaccinate. Cîțu: Trebuie să respectăm toate...

România – 1 milion de persoane vaccinate. Cîțu: Trebuie să respectăm toate regulile impuse.

O femeie de 86 de ani este persoana cu numărul 1.000.000 care a fost vaccinată anti-Covid, miercuri, în România. Serul de vaccin i-a fost administrat de preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. De altfel, acesta a anunţat că ar urma să facă voluntariat în centrele de vaccinare anti-Covid, informează Agerpres.

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări, în cadrul unui comunicat de presă, că lucrurile vor merge mult mai rapid, adăugând faptul că nu avem voie să ne relaxăm acum.

„Un moment la care în 27 decembrie ne uitam şi voiam să vină cât mai repede. A venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veţi vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ţinta iniţială era să avem aproape un milion până la sfârşitul lunii martie. Am fost mai aproape.

Ţineţi minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârşitul lui martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane. (…) Rămâne în continuare ţinta de a avea 10,4 milioane de români vaccinaţi la sfârşitul lui septembrie. Campania de vaccinare merge bine, suntem în Europa în top, întotdeauna suntem în primele 3 locuri, şi ne asigurăm că va rămâne aşa.

Trebuie să păstrăm în continuare şi să respectăm toate regulile impuse… purtatul măştii în spaţiul public. Am văzut deja foarte, foarte mulţi oameni care s-au relaxat şi nu mai poartă mască în spaţiul public. Este foarte important să purtăm mască în spaţiul public şi fac un apel şi la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu domnul Lucian Bode, să mă asigur că vom avea mai mulţi lucrători ai MAI care să-şi facă treaba. Văd peste tot – merg pe stradă, am mers şi cu metroul – oameni care nu poartă mască.

Nu putem să ne permitem aşa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa în acest moment.”, a declarat prim-ministrul României, Florin Cîțu.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE