joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATERezultat istoric: medalie de aur pentru România la Jocurile Europene de tenis...

Rezultat istoric: medalie de aur pentru România la Jocurile Europene de tenis de masă

Jucătoarea română de tenis de masă Bernadette Szocs a câştigat spectaculos medalia de aur în proba feminină de simplu din cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), marţi seara, după ce a învins-o în finală pe Xiaoxin Yang (Monaco), cu scorul de 4-3. Tot marţi, Elizabeta Samara a cucerit medalia de bronz, după ce a învins-o pe poloneza Natalia Bajor, cu 4-3.

Este cel mai bun rezultat în tenisul de masă românesc din istoria participărilor la Jocurile Europene.

În semifinale, Szocs a trecut de Natalia Bajor, cu 4-0.

Samara, campioană europeană la simplu în 2015, a obţinut o victorie muncită, după mai bine de o oră de joc. Românca a avut 3-1 la seturi, dar a fost egalată, 3-3, reuşit să câştige în decisiv cu 11-7.

Perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a câştigat medaliile de bronz în proba de dublu mixt, luni.

Palmaresul României la tenis de masă la Jocurile Europene înaintea ediţiei din Polonia era de două medalii de argint, ambele la Minsk în 2019 – la echipe feminin (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro) şi dublu mixt (Ovidiu Ionescu, Bernadette Szocs).

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Bravo Bernadette! Bravo Samara! Intr-un tenis european plin de asiatice naturalizate Romania a facut legea! Asta e un sport in care ar trebui sa investim….nu in fotbal unde se duc banii pe apa Sambetei!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate