News ȘTIRI „Bucureștiul de altădată”. Expoziție on-line de cărți poștale ilustrate, la 561 de...

„Bucureștiul de altădată”. Expoziție on-line de cărți poștale ilustrate, la 561 de ani de la atestarea documentară a Capitalei

Muzeul Național al Literaturii Române a lansat, sâmbătă, expoziția on-line de cărți poștale „Bucureștiul de altădată”, cu ocazia aniversării a 561 de ani de la atestarea documentară a Bucureștiului.

„Bucureştiul vremurilor trecute era un oraș cu totul diferit în comparație cu ceea ce putem vedea în zilele noastre. Parfumul „Micului Paris” răzbate din fiecare dintre cărțile poștale prezentate. Palatul de Justiție, Calea Victoriei și celebrul restaurant Capșa, Grădina Cișmigiu, Foișorul de Foc, înconjurat de mahala, Lipscaniul cu tramvaiul 16 trecând prin fața Băncii de Stat, Ospătăria Regală, Piața Teatrului Național, Hotelul Luvru, celebrele Hale Obor, primele tramvaie electrice în Bucureștiul anului 1910, transpun privitorul într-o epocă apusă, dar nu uitată, cu parfum de boemă, sub lumina lămpilor cu gaz și în zgomotul uluitoarelor tramvaie electrice, între nostalgie și speranță”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul MNLR.

Cărțile poștale fac parte din patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române.

Concept grafică expoziție: Cristina Milca

Selecție material, scanări: Jeni Oprescu, Victorița Doicescu

Coordonator expoziție: Ioan Cristescu

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate