ACTUALITATE„Bucureștiul de altădată”. Expoziție on-line de cărți poștale ilustrate, la 561 de...

„Bucureștiul de altădată”. Expoziție on-line de cărți poștale ilustrate, la 561 de ani de la atestarea documentară a Capitalei

Muzeul Național al Literaturii Române a lansat, sâmbătă, expoziția on-line de cărți poștale „Bucureștiul de altădată”, cu ocazia aniversării a 561 de ani de la atestarea documentară a Bucureștiului.

„Bucureştiul vremurilor trecute era un oraș cu totul diferit în comparație cu ceea ce putem vedea în zilele noastre. Parfumul „Micului Paris” răzbate din fiecare dintre cărțile poștale prezentate. Palatul de Justiție, Calea Victoriei și celebrul restaurant Capșa, Grădina Cișmigiu, Foișorul de Foc, înconjurat de mahala, Lipscaniul cu tramvaiul 16 trecând prin fața Băncii de Stat, Ospătăria Regală, Piața Teatrului Național, Hotelul Luvru, celebrele Hale Obor, primele tramvaie electrice în Bucureștiul anului 1910, transpun privitorul într-o epocă apusă, dar nu uitată, cu parfum de boemă, sub lumina lămpilor cu gaz și în zgomotul uluitoarelor tramvaie electrice, între nostalgie și speranță”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul MNLR.

Cărțile poștale fac parte din patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române.

Concept grafică expoziție: Cristina Milca

Selecție material, scanări: Jeni Oprescu, Victorița Doicescu

Coordonator expoziție: Ioan Cristescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite