vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATE„Bucureștiul de altădată”. Expoziție on-line de cărți poștale ilustrate, la 561 de...

„Bucureștiul de altădată”. Expoziție on-line de cărți poștale ilustrate, la 561 de ani de la atestarea documentară a Capitalei

Muzeul Național al Literaturii Române a lansat, sâmbătă, expoziția on-line de cărți poștale „Bucureștiul de altădată”, cu ocazia aniversării a 561 de ani de la atestarea documentară a Bucureștiului.

„Bucureştiul vremurilor trecute era un oraș cu totul diferit în comparație cu ceea ce putem vedea în zilele noastre. Parfumul „Micului Paris” răzbate din fiecare dintre cărțile poștale prezentate. Palatul de Justiție, Calea Victoriei și celebrul restaurant Capșa, Grădina Cișmigiu, Foișorul de Foc, înconjurat de mahala, Lipscaniul cu tramvaiul 16 trecând prin fața Băncii de Stat, Ospătăria Regală, Piața Teatrului Național, Hotelul Luvru, celebrele Hale Obor, primele tramvaie electrice în Bucureștiul anului 1910, transpun privitorul într-o epocă apusă, dar nu uitată, cu parfum de boemă, sub lumina lămpilor cu gaz și în zgomotul uluitoarelor tramvaie electrice, între nostalgie și speranță”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul MNLR.

Cărțile poștale fac parte din patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române.

Concept grafică expoziție: Cristina Milca

Selecție material, scanări: Jeni Oprescu, Victorița Doicescu

Coordonator expoziție: Ioan Cristescu

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE