duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATERevolte în Franța. Parisul este pregătit să discute despre autonomia insulei Corsica

Revolte în Franța. Parisul este pregătit să discute despre autonomia insulei Corsica

Guvernul francez ar fi dispus să ofere autonomia Coriscăi, pentru a calma tensiunile de pe insulă care au izbucnit în această lună între mișcarea de independență și statul francez, potrivit ministrului de Interne al Franței, Gerald Darmanin, citat de Al Jazeera.

În timp ce în Franța vor avea loc în curând alegerile prezidențiale, în Corsica au izbucnit revolte violente, în urma unui atac în închisoare asupra lui Yvan Colonna, unul din grupul care a asasinat un oficial de rang înalt al Parisului pe insulă, în 1998.

„Suntem pregătiți să mergem până la autonomie. Iată, am spus asta”, a declarat Darmanin, pentru ziarul regional Corse Matin. Acesta a adăugat că „nu poate exista dialog în timp ce au loc acte de violență. Revenirea la normalitate este o condiție indispensabilă”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Procurorii au declarat că aproximativ 102 persoane au fost rănite duminică, dintre care 77 de ofițeri de poliție, în timpul manifestațiilor din cel de-al doilea oraș ca mărime din Corsica, Bastia.

Darmanin urmează să se întâlnească miercuri cu oficiali aleși în capitala Corsicăi, Ajaccio, inclusiv cu președintele pro-autonomie al consiliului regional, Gilles Simeoni, care și-a exprimat speranța pentru „o soluție politică reală”.

„Gestionarea proastă a guvernului în privința problemei corsicane a creat situația extrem de tensionată în care ne aflăm”, a declarat Marie-Antoinette Maupertuis, președintele parlamentului regional, care susține autonomia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE