miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATERegele Charles al III-lea i-a cerut sprijinul starețului Efrem Vatopedinul: Regele britanic...

Regele Charles al III-lea i-a cerut sprijinul starețului Efrem Vatopedinul: Regele britanic este ortodox în inima lui

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, i-a cerut sprijin Arhimandritul grec Efrem Vatopedinul,din muntele Athos , după ce monarhul a fost diagnosticat cu cancer, informează The Independent, citat de tvrinfo.

Părintele Efrem, stareț al Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, a dezvăluit la începutul acestei luni că Regele Charles l-a contactat după ce a primit diagnosticul de cancer pentru a căuta „rugăciuni și cuvinte bune astfel încât să găsească puterea de a depăși dificultățile”.

Charles al III-lea și starețul din Muntele Athos împărtășesc o prietenie care durează de 25 de ani și care a devenit mai strânsă după moartea Prințesei Diana în 1997.

„Charles are o sofisticare spirituală, o viață spirituală”, a declarat părintele Efrem Vatopedinul pentru publicația The Sun. „Da, am vorbit încă de la diagnosticare și cred că va depăși (n.n încercarea).”

Deși puține informații despre prietenia lor au fost făcute publice, Charles ar fi vizitat comunitatea monahală din Muntele Athos de cel puțin opt ori.

Charles l-a întâlnit pentru prima dată pe starețul Efrem Vatopedinul în 1998, în timpul vizitei sale la mănăstirea Vatopedi, care avea loc la scurt timp după moartea Dianei. Monarhul are acum propriile sale camere rezervate pentru când va sta la Mânăstirea Vatopedi.

„Avem o relație foarte bună”, a adăugat starețul.

The Sun a citat o sursă care spune că lui Charles îi place să se roage și „ se trezește la 4 dimineața pentru a asculta Liturghia pe care o adoră absolut”.

„Nu există nicio îndoială că regele britanic este ortodox în inima lui”, a spus un alt călugăr grec pentru The Greek Herald. „Din păcate, el este foarte constrâns de poziția sa.”

Monarhul, care a urcat pe tron în urmă cu 17 luni, a fost diagnosticat cu o formă de cancer în timp ce era tratat pentru o prostată mărită benignă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE