ACTUALITATELelia Munteanu: O restricție pe care populația nu o poate îndeplini e...

Lelia Munteanu: O restricție pe care populația nu o poate îndeplini e nulă

Instituirea carantinei de către premierul Netanyahu și refuzul acestuia de a redeschide micile afaceri care nu lucrează cu publicul „a adus oamenii la disperare”, scrie jurnalista Lelia Munteanu într-un comentariu de pe Mediafax.

Asociațiile care reprezintă acești oameni au declarat că-și vor deschide afacerile. „Toate asociaţiile acestora au declarat că, orice s-ar întâmpla, îşi deschid prăvăliile, argumentând cu un citat din Hazal („Înţelepţi; – cei care au asigurat conducerea poporului evreu după distrugerea Templului, sublinind puterea temporală cu puterea lor spirituală): „O restricţie pe care populaţia nu o poate îndeplini e nulă”, scrie Lelia Munteanu.

O altă parte a protestatarilor e formată din tineri cu vârste între 20 și 30 de ani, care nu au serviciu din motive de coronavirus.

„Noul coronavirus a lovit în stilul lor de viaţă – facultăţi, cluburi, cafenele, săli de fitness. Nu mai au cu ce să-şi plătească foarte piperatele chirii din Tel Aviv. Deviza lor e „înapoi la părinţi sau în stradă. Preferă strada şi nu sunt preocupaţi să respecte restricţia de a nu circula la mai mult de 1.000 de metri de casă”, a scris Munteanu cu altă ocazie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...