ACTUALITATELelia Munteanu: O restricție pe care populația nu o poate îndeplini e...

Lelia Munteanu: O restricție pe care populația nu o poate îndeplini e nulă

Instituirea carantinei de către premierul Netanyahu și refuzul acestuia de a redeschide micile afaceri care nu lucrează cu publicul „a adus oamenii la disperare”, scrie jurnalista Lelia Munteanu într-un comentariu de pe Mediafax.

Asociațiile care reprezintă acești oameni au declarat că-și vor deschide afacerile. „Toate asociaţiile acestora au declarat că, orice s-ar întâmpla, îşi deschid prăvăliile, argumentând cu un citat din Hazal („Înţelepţi; – cei care au asigurat conducerea poporului evreu după distrugerea Templului, sublinind puterea temporală cu puterea lor spirituală): „O restricţie pe care populaţia nu o poate îndeplini e nulă”, scrie Lelia Munteanu.

O altă parte a protestatarilor e formată din tineri cu vârste între 20 și 30 de ani, care nu au serviciu din motive de coronavirus.

„Noul coronavirus a lovit în stilul lor de viaţă – facultăţi, cluburi, cafenele, săli de fitness. Nu mai au cu ce să-şi plătească foarte piperatele chirii din Tel Aviv. Deviza lor e „înapoi la părinţi sau în stradă. Preferă strada şi nu sunt preocupaţi să respecte restricţia de a nu circula la mai mult de 1.000 de metri de casă”, a scris Munteanu cu altă ocazie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT