ACTUALITATEPatriarhul Daniel: Mântuitorul Hristos nu-i judecă pe oameni după aparențe, ci vede...

Patriarhul Daniel: Mântuitorul Hristos nu-i judecă pe oameni după aparențe, ci vede sufletul lor

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnalat în Duminica a 4-a după Rusalii, care vorbește despre „Vindecarea slujii sutașului” (Matei 8:5-13), că „Mântuitorul Hristos nu-i judecă pe oameni după aparențe, ci vede sufletul lor”, potrivit Basilica.

„Vede smerenia, vede iubirea milostivă în sufletul sutașului, înțelege suferința în sufletul sutașului și în același timp vede că acest sutaș care are posibilitatea să schimbe pe servitorul bolnav cu unul sănătos este profund uman, profund milostiv și de aceea îi spune lui Du-te, fie ție după cum ai crezut…

Astfel, Hristos ne învață că trebuie să ne rugăm pentru cei bolnavi atunci când ei nu se mai pot deplasa să vină la biserică să se roage, nu știu sau nu mai pot fizic și psihic să se roage, iar această rugăciune este semn al iubirii smerite și milostive.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Evanghelia ne arată că Mântuitorul Iisus Hristos are o prețuire deosebită față de orice om, dar mai ales față de oamenii care au și ei în sufletul lor multă bunătate. În cazul acestui sutaș, se constată în mod evident că el avea o bunătate în suflet și era un om milostiv.

Acest sutaș avea în sufletul său o admirație pentru Iisus, un respect deosebit și credea că El vindecă pe cei bolnavi cu putere dumnezeiască, că El poate dărui sănătate și viață oamenilor și îl face să aibă încredere totală în puterea cuvântului Mântuitorului Iisus Hristos.”, a spus Patriarhul Daniel.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...