luni, octombrie 2, 2023
EDUCAȚIEPrimele 15 măsuri pe care AUR le va lua atunci când va...

Primele 15 măsuri pe care AUR le va lua atunci când va ajunge la guvernare: Coliziune totală cu UE pe energie și agricultură, scăderea taxelor și impozitelor, revenirea la normalitate în școală, reîntregirea Țării

Acuzați de oponenții politici că „vorbesc de pe margine”, cei de la AUR și-au anunțat susținătorii care va fi programul politic al formațiunii conduse de George Simion în cazul în care va ajunge la guvernare.

Într-un email trimis susținătorilor partidului și citit de către R3media,  cei de la AUR au schițat cele 15 măsuri principale pe care le vor lua în momentul în care vor ajunge la conducerea țării. De altfel, AUR afirmă că lucrează la trei variante de guvern. În plus, de-a lungul celor doi ani de când este în Parlament, AUR a depus peste 90 de proiecte de lege, dar majoritatea au fost respinse de coaliția PSD-PNL-UDMR.

Astfel, prima măsură de pe listă este reducerea taxelor și impozitelor. Urmează, refacerea capacității energetice a României. Acest deziderat va duce la un conflict cu Comisia Europeană, pentru că AUR dorește redeschiderea minelor pe cărbune, a termocentralelor, finalizarea tuturor investițiilor hidro, blocate acum din motive ecologice.

Reamintim că decidenții români de până acum au închis minele și instalațiile energetice pe cărbune, motivând cu politica „Green Deal” a Uniunii Europene, care prevede eliminarea surselor de energie clasice și înlocuirea lor cu „energie verde”. România are resurse foarte mari de cărbune și hidro, iar folosirea lor ar asigura practic suveranitatea energetică a țării pentru zeci de ani.

O altă coliziune frontală cu politicile UE este marcată de sprijinirea agriculturii tradiționale, prin sprijinirea fermelor și a gospodăriilor țărănești. Și aici, Bruxelles-ul urmărește obiective opuse: prin programul „Farm to Fork”, UE dorește creșterea consumului de mâncarea alternativă precum „insecte, alge și reziduuri ale bieconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4.Documentul oficial, aici ). Gospodăriile și fermele țărănești nu produc insecte, alge și deșeuri de pește.

O altă măsură importantă este revenirea școlii românești la modelul clasic al lui Spiru Haret, cel distrus de 30 de ani și ale cărui ultime rămășițe sunt eliminate prin schimbările radicale propuse de ministrul liberal al educației, Sorin Cîmpeanu.

AUR a vorbit despre necesitatea revenirii la sistemul clasic de învățâmânt, cel introdus de către Spiru Haret și care a dat intelectualitatea românească interbelică.  Acest sistem a fost folosit și-n anii 80 ai secolului trecut și distrus după 1990.

O altă măsură care nu va trece neobservată este reorganizarea administrativ-teritorială a țării, „pentru ca UAT-urile să se poată întreține și să se dezvolte în beneficiul românilor”. Deocamdată, nu se știu prea multe detalii despre acest deziderat al AUR. Această reorganizare administrativ-teritorială ar putea legată de un alt deziderat al AUR, anume unirea Basarabiei cu Țara.

Iată setul de măsuri anunțate de AUR la Guvernare:

– Taxe și impozite reduse;
– Sprijin constant și consistent pentru antreprenorii români;
– Dezvoltarea micilor gospodării țărănești și a fermelor mici și mijlocii;
– Exploatarea resurselor naturale ale țării în beneficiul românilor;
– Reindustrializarea țării prin grija inteligentă a statului;
– Finalizarea tuturor capacităților de producție de energie hidro, redeschiderea minelor de cărbune și a unităților de producție a energiei pe cărbune;
– Reforma administrativ-teritorială a țării, pentru ca UAT-urile să se poată întreține și să se dezvolte în beneficiul românilor;
– Apărarea vieții;
– Educația în regim clasic a noilor generații;
– Întărirea sănătății românilor, prin alimentație, sport și acces la mijloace de recreere;
– Recăpătarea suveranității naționale;
– Refacerea, prin înmulțirea soldaților instruiți, înarmarea și dotarea cu tehnologie nouă și pregătirea la cel mai înalt nivel a armatei române;
– Pensii echitabile, prin desființarea pensiilor speciale și majorarea pensiilor de drept prin sumă fixă, nu procentual;
– Anularea legilor antiromânești;
– Pornirea procesului de reunificare a Basarabiei cu România

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

18 COMENTARII

  1. Despre infrastructura nu am vazut sau nu am auzit nimic, poate nu am cautat eu unde trebuie. Dumnevoastra?
    Fara o infrastructura cat de cat la nivelul secolului XXI vorbim degeaba, o tara nu se poate dezvolta si prospera fara infrastructura, uitati-va la Ungaria, Croatia si Polonia, de exemplu.

    Nu de alta, dar Romania se bazeaza la 32 de ani dupa momentul ’89 in proportie de 90% pe infrastructura rutiera, feroviara, agro-industriala, energetica (termo,hidro,atomica), etc construita in perioada comunista. Fie ca ne place, fie ca nu, acesta este adevarul.

    Perioada pe care domnul Tarziu o demonizeaza, asa otova, cum ca nimic nu a fost bun in perioada comunista, nici in cele mai modeste aspecte.

  2. Despre bugetari și numărul lor uriaș nimic? NIMIC-NIMIC?

    Că, spre exemplu, o astfel de măsură ar fi demonstrat seriozitatea propunerilor lor. Da, da, cînd astupi o gaură neagră dovedește că te preocupă și sursa monetară care va susține celelalte propuneri. Plus îndreptarea unei stări anormale: caștigurile duble ale celor care atârnă la buget față de cei care li le plătesc.

  3. Aveti dreptate, UE va disparea, se va transforma in Statele Unite Europene. Doar uniti putem face fata rusiei teroriste sau Chinei hraparete.
    Separati in mici state, nu avem nicio sansa.
    Alta insa e problema pe care dvs ca jurnalist ar fi trebuit sa o puneti pe tapet.
    Cum, despre ce autonomii vorbiti acolo? Pentru ca afirmati ca reorganizarea teritoriala va ingloba in corpore Basarabia pastrand Chisinaului o anumita autonomie decare vor beneficia si regiunile istorice ale Romaniei.
    Adica judetele Iasi, Botosani etc se vor mari si vor ingloba teritorii din Rep Moldova.
    Cum se va realiza asta? Rep Moldova ce parere are, e de acord?
    Si despre ce autonomii ale regiunilor istorice vorbiti?
    Dar despre regiunea Autonoma Gagauzia ce spune aur?
    Ramane in continuare autonoma si dupa unire? Sau nu? SI daca nu, baietii aia gagauzi ce pare or sa aiba ei despre asta?
    Mai cream un conflict in afara de Transnistria?
    Poate de asta AUR spunea ca vrea sa mareasca numarul de recruti?
    Sa ne ia drept carne de tun pentru ideile lor crete?

    Ce se va intampla cu NATO? Ce o sa spuna rusia voasta prietena despre extinderea NATO si in Rep Moldova ce va fi de acum parte a Romaniei?
    Sunt intrebari pertinente despre probleme serioase ce se vor crea odata cu unirea si pe care pana acum AUR ne-a ignorat. AUR fuge cand il intrebi toate astea. Oare de ce?

    • Adica sa dam din lac in put?
      Sa votam cu cine?
      Cu un partid populist ce nu e capabil sa detalieze si sa argumenteze propriile vorbe?

      Inteleg ca mai nou AUR sustine autonomiile regiunilor istorice, deci si a Transilvaniei.
      ”Este posibil ca AUR să pregătească reintegrarea județelor Basarabiei în teritoriul țării in corpore, astfel încât Chișinăul să-și păstreze o anume autonomie. În aceste condiții și celelalte provincii istorice ar primi același statut.”

      Si mai spune AUR ca o sa ne ia pe toti la oaste.
      ‘Refacerea, prin înmulțirea soldaților instruiți, înarmarea și dotarea cu tehnologie nouă și pregătirea la cel mai înalt nivel a armatei române;”

      Si ce mai spune AUR? Ca o sa revenim la scoala din anii 80. AIa cu propaganda comunista, cu slava partidului si conducatorului iubit.

      ”AUR a vorbit despre necesitatea revenirii la sistemul clasic de învățâmânt, cel introdus de către Spiru Haret și care a dat intelectualitatea românească interbelică. Acest sistem a fost folosit și-n anii 80 ai secolului trecut și distrus după 1990.”

      Iertati-ma dar asemenea orori nu ai cum sa le votezi.

  4. Frumos pe hârtie, dar utopie! Sigur, asta își doresc mulți români, iar AUR spune orice numai să câștige voturi, totuși este imposibil de realizat așa ceva. Cel puțin acum, perioadă când suntem o țară îndatorată, aflată la cheremul Finanței Mondiale, ancorată în angrenajul Uniunii Europene, cu un deficit bugetar uriaș, fără o producție economică, care să asigure un export competitiv ce să alimenteze bugetul de stat suficient cât să susțină o reindustrializate, ș.a.m.d. Pentru a putea face astfel de lucruri, sincer, ne trebuie minim un deceniu, perioadă în care România să fie condusă de un mare om de stat. Nu-l văd pe undeva, deci nici la AUR. Legat de reunificare, am ratat șansa în anii ’90, acum este imposibil, din toate punctele de vedere: geostrategic, politic, economic, militar și nu numai. Și nu în ultimul rând, tot sincer, schițarea câtorva idei arată doar infantilism politic, deoarece un partid serios vine cu un veritabil proiect de țară. Altfel…

    • Nici in 1918 nu era un moment bun de unificare din toate punctele de vedere…

      Ce “partid serios” cu un “veritabil proiect de tara” exista in prezent ? Sau va referiti la Conventia Demcratica care sustinea ca este si ca are…

      Citind comnetariul dumneavoastra imi vine sa ma retrag intr-o pestera, caci nu mai exista nicio speranta.
      Pe de alta parte ma pun in locul unuia care are ca unic scop lovirea in partidul nationalist AUR: as scrie exact ca dumneavoastra.

    • Au si proiect de tara.
      Oameni de stat ar fi: Gheorghe Piperea, Calin Georgescu, Mircea Platon, Claudiu Tarziu..

      Da, si eu sunt de acord ca suntem la cheremul Finantei Mondiale si legile si masurile sunt venite la presiunea lor. Nu stiu ce libertate vor avea in acest sens sau cum o vor dobandi. Ce macaz vor schimba…
      Nici ei nu cred ca stiu inca deoarece nu au toate datele jocului.

  5. Pana nu se doreste schimbarea constitutiei intr-o constitutie care sa puna pe primul loc cetateanul Roman si pana nu se doreste iesirea din UE .
    Tot ce se doreste este egal cu zero. O alta Marie cu o alta palarie.

    • Constituția României este destul de bună, în sensul menționat de dvs. Sigur că poate fi îmbunătățită, dar nu ea este problema. Cât privește celălalt aspect, nu se poate face din prima, trebuie ca economia și societatea să fie pregătite înainte. Oricum, am senzația că nu va fi nevoie să ieșim, că UE se va prăbuși singură.

      • Despre ce vorbim Mihai ?
        Cum poti sa spui ca, constitutia este “Destul de Buna” ?
        Ai uitat ultimul eveniment major “Plandemia”
        Cate legi si drepturi s-au incalcat?(ai sa spui ca nu s-au respectat si este altceva deoarece institutile statului nu si-au facut treaba)(..pai despre ce vorbim)
        Dreptul la exprimare libera,dreptul la libera trecere, dreptul la viata,dreptul la informare etc..
        Lasand deoparte toate asa zisele ,,drepturi” care defapt sunt nule, pentru ca toate ,,drepturile” au o continuare in legea organica sau legea ordinara care te priveaza de aceste drepturi. Mic exemplu:
        – Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
        Continuarea acestei legi este -(Atata timp cat nu deranjeaza o alta persoana)

        Oamenii au numai obligatii si indatoriri nu au drepturi PUNCT.
        Iar statul fata de Romani nu are nici o Obligatie.

        Despre ce vorbim

        • Tocmai, că n-am uitat. Problema cu noi românii este că nu reacționăm la încălcarea legii, nu legile. Exact ce spuneți: în ultimii 2 ani s-au încălcat nenumărate drepturi, prevăzute deja în Constituție. Deci nu prevederea drepturilor este problema si nici eventuala mentiune a pedepsirii incalcarii lor. Ci lipsa de reacție. Asta e problema. Lipsa de conștiință. Vă spun ceva: ce li se întâmplă românilor se întâmplă pt ca ne lăsăm călcați în picioare. Drepturile se apără, ori noi nu facem asta. Aici e buba.

          • Exemplu : Organizeaza un meci de fotbal intre 2 grupuri de oameni si pune premiu 10.000 Euro. Dar, nu le Pune Arbitru!
            Crezi ca nu v-or trisa ca sa castige?
            -Asta e Romanul si Democratia.
            Asta se intampla in conducerea tarii unde cele 2 echipe (partide majoritare) alearga dupa acelasi premiu unde nu au arbitrii. Asa ca au cazut la pace si impart premiul ca sa ramana numa ei mereu la conducere.

            Cand masina ta are in talon Roti pe 16 si tu ii pui pe 22 indiferent ce Brand ai Alege nu va merge cum trebuie tot timpul va freca roata in aripa.

            Romanul nu este facut pentru asa zisa”democratie” pentru ca nu ai cum sa schimbi o mentalitate formata de-a lungul intregii noastre istorii.
            Dpmdv Romania poate doar functiona prin comunism sau monarhie unde ARMATA este justitia care apara cetatenii de eventualele abuzuri. “Unde ARMATA revine la fostul Juramant patriotic nu cel de acuma si anume : Jur să fiu devotat poporului muncitor, patriei mele.
            Nu mizeria de juramant din zilele noastre unde armata jura sa isi apere STATUL. Nu degeaba sta SRI cu mainile in san.

            Stiu ca este “socant”pentru unii cand aud de comunism pentru ca instant il asociaza cu “Dictatura” cu toate ca sunt doua lucruri total diferite.

  6. credeam ca lista contine cel putin 1’500 de legi
    DE ABROGAT

    11 oct. 2019 · Asociația Vedem Just a arătat, într-o postare pe Facebook că la 8 octombrie 2019, în România erau în vigoare 6.898 legi, 1.015 ordonanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate