marți, martie 5, 2024
ACTUALITATERaport ONU: Incriminarea criticii teoriei de gen

Raport ONU: Incriminarea criticii teoriei de gen

Un nou raport tocmai transmis de secretarul general Adunării Generale a ONU solicită sancțiuni penale împotriva oricui critică teoria genului, orientarea sexuală, identitatea de gen și chiar educația sexuală.

Raportul din septembrie, scris de expertul independent Victor Madrigal-Borloz, care lucrează sub egida Consiliului Drepturilor Omului, susține că există o „reacție” substanțială împotriva progreselor în domeniul drepturilor omului realizate de homosexuali, transgenderi și că această reacție amenință și perpetuează violența împotriva aceste persoane.

Madrigal-Borloz remarcă faptul că această reacție provine dintr-o „creștere abruptă a liderilor politici ultraconservatori și a grupurilor religioase care își folosesc platformele pentru a promova fanatismul, a dezumaniza persoanele … și a încuraja stigmatizarea și intoleranța printre susținătorii și votanții lor”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Madrigal-Borloz citează un raport care susține că grupurile „anti-gen” din Statele Unite au strâns 6,2 miliarde de dolari între 2008 și 2013 și că aceste grupuri au canalizat 1 miliard de dolari în întreaga lume pentru a combate creșterea drepturilor LGBT. Raportul provine din Philanthropy Project, o coaliție de fundații de stânga, dintre care două – Fundația Ford și Fundația Arcus – au o sumă de 14,7 miliarde de dolari în administrare financiară. Grupul principal „anti-gen” citat în raportul lor este Organizația Internațională pentru Căsătorie, care a strâns doar 247.000 de dolari în 2019.

Unul dintre puținele grupuri pe care Madrigal-Borloz le menționează pe nume este Biserica Catolică. Madrigal-Borloz spune că „doctrina complementarității Sfântului Scaun … susține că femeile nu sunt egale, ci mai degrabă au roluri sociale complementare …” Madrigal-Borloz susține că înțelegerea familiei de către Biserica Catolică este o încălcare a legii existente a drepturilor omului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Madrigal-Borloz spune în raport că astfel de opinii „creează un risc semnificativ pentru promovarea drepturilor femeilor și pot încuraja violența și discriminarea pe baza orientării sexuale și a identității de gen”. El citează eforturile depuse în Statele Unite pentru a se asigura că băieții cu tulburări de gen nu joacă în sporturi pentru fete.

Raportul se referă la aceste convingeri ca „narațiuni excludente” care echivalează cu discursuri de ură și chiar violență. Astfel de narațiuni „exploatează preconcepțiile, stigmatul și prejudecățile pentru a crea o atmosferă de panică și îngrijorare morală și creează riscul perpetuării violenței și discriminării”.

Madrigal-Borloz solicită statelor membre ONU să „ia măsuri decisive și concertate pentru a contracara practicile de excludere care amenință să submineze cadrele internaționale, regionale și naționale ale drepturilor omului și ale genului …” În special, el spune „practicile de excludere nu sunt conforme cu legislația internațională a drepturilor omului și trebuie tratate în consecință, inclusiv … prin plasarea lor în cadrul legal pentru discursurile de ură și infracțiunile de ură. ”

Anul trecut, Madrigal-Borloz a lansat un raport prin care solicita incriminarea terapiei prin discuții pentru atracții și comportamente nedorite de același sex. În acest raport, Madrigal se referea la psihiatrii care ofereau un astfel de ajutor ca „făptași”.

Trebuie remarcat faptul că Adunarea Generală a ONU nu a recunoscut niciodată „genul” ca un construct social. De fapt, Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale, un tratat de drept  din 1998, au definit „genul” drept bărbați și femei.

Adunarea Generală nu a recunoscut niciodată „orientarea sexuală și identitatea de gen” ca o categorie de nediscriminare. De asemenea, dreptul internațional nu recunoaște conceptul de „transgender”.

Raportul lui Madrigal-Borloz este un document aspirațional care nu are vigoare de lege, dar care va fi cu siguranță folosit de alți actori ai ONU pentru a promova aceste idei. Poate fi folosit și de guvernele naționale pentru a face ilegală chiar și critica ideologiei de gen.

Articol tradus din engleză de aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

 1. ONU este de foarte multă vreme organizația prin care SUA și-au impus instrumentalismul lor la nivel global, chiar prin recurgerea la forța armelor.
  Cunoscătorii au înțeles acest lucru de mai bine de 50 de ani. OMS, care este o agenție parte a ONU, acționează în același scop.
  Națiunile lumii vor fi obligate să ia masuri pentru a pune punct derapajelor generate de entitățile amintite: ONU, OMS etc. Este inadmisibil nivelul de instrumentalizare ABUZIVĂ la care s-a ajuns prin aceste organizații.

 2. hopa !

  deci incriminează 1 milard jumate de musulmani si 1 miliard jumate de chinezi?

  interesant.

  cand o teorie nu se poate apăra intelectual și e apărată cu legi care criminalizează critica e clar că e o teorie falsă și o ideologie.

  • Bref.Nu există chinezi, musulmani și alte asemenea grupuri în madrigalul raport al borlozului. Prostiile astea sunt țintite fix între ochii creștinilor catolici și de alte forme, eventual evrei, exclusiv pentru uzul albilor bărbați cisgenderi, privilegiați și suprematiști, adică dușmanii
   declarați de soros, alt campion al neomarxismului de rasă, ai noii ordini mondiale, raiul crimei organizate la nivel de stat al infractorilor economici cu talente de ucigași în serie, vezi războaiele nu numai cele ale Orientului Mijlociu și plăceri pedofile, vezi exclusivele cluburi de pedofili și snufferi. Populațiile supuse gen China și islamul, nu interesează.Dușmanii sunt cei care nu se supun. ONU a devenit, de la o vreme, o sursă de scandal permanent prin funcționarii lui corupți din Africa și aiurea unde respectivij se țin de manglă, violuri și chiolhanuri. Nu mai e demult organizația relevantă și respectabilă cum era considerată cândva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE