sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEFiul lui George Soros DEZMINTE că fundațiile sale părăsesc Europa: Nu plecăm!

Fiul lui George Soros DEZMINTE că fundațiile sale părăsesc Europa: Nu plecăm!

Alexander Soros, fiul lui George Soros, dezminte informația vehiculată de presă potrivit căreia Fundațiile pentru o Societate Deschisă părăsesc Europa și anunță că finanțările se vor focaliza în Estul continentului.

Totodată, Alexander Soros subliniază că Europa rămâne de o importanță strategică uriașă pentru activitatea fundațiilor Soros, amintind de continuarea ajutorului pentru Republica Moldova și Ucraina.

„Astăzi, cu toate defectele sale, Uniunea Europeană rămâne încă un far global al valorilor care ne modelează munca. Știrile care arătau că fundațiile pentru o Societate Deschisă (OSF) pleacă din Europa sunt false. Nu plecăm!” a declarat pentru publicația Politico Alexander Soros, notează RFI.

Potrivit lui Alexander Soros, în Europa are loc o „apropiere de Est”, unde războiul din Ucraina va avea „consecințe nespuse”, iar Polonia ca cunoaște o ascensiune care o va transforma într-un lider economic în zonă.

Viitorul unui guvern responsabil și democratic în Europa este acum determinat nu doar la Paris și Berlin, ci și la Varșovia, Kiev și Praga. Deci, pe măsură ce OSF reinventează modul în care funcționează la nivel global, ne schimbăm prioritățile în Europa în consecință. Da, asta înseamnă că vom părăsi anumite domenii de activitate, pe măsură ce ne concentrăm pe provocările de astăzi, precum și pe cele cu care ne vom confrunta mâine. Și da, ne vom reduce, de asemenea, în mod semnificativ numărul de angajați, căutând să ne asigurăm că mai mulți bani ajung acolo unde este cel mai necesar,dar aceasta nu este nici un fel de retragere. (…)

Nu este vorba despre nivelurile de finanțare, ci despre priorități, pe măsură ce focalizarea finanțării se întoarce înapoi la estul continentului. Nu ar trebui să existe absolut nicio îndoială”, a explicat Alexander Soros.

De asemenea, fiul lui George Soros a anunțat continuarea ajutorului pentru Ucraina și creșterea sprijinului pentru romi.

Reamintim că agențiile de presă internaționale au anunțat, recent, că fundațiile Soros intenționează să se retragă și să finalizeze mare parte din activitățile pe care le desfășoară în țările din UE, după cum a relatat R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE