sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEUltima mișcare a președintelui Trump: A reușit să aducă numărul de soldați...

Ultima mișcare a președintelui Trump: A reușit să aducă numărul de soldați americani din Afganistan la cel mai mic număr din ultimii 20 de ani

Statele Unite au redus numărul soldaților americani prezenți în Afganistan la 2.500, cel mai mic număr din ultimii 20 de ani, a anunțat Pentagonul vineri, scrie The American Conservative.

Președintele Donald Trump a promis în octombrie că va aduce toate forțele americane rămase în Afganistan înapoi acasă până la Crăciun. „Ar trebui ca numărul mic bărbați și femei curajoși care servesc în Afganistan să fie acasă până la Crăciun!” a scris el atunci pe Twitter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cu câteva ore înainte de anunțul lui Trump, consilierul pentru securitate națională Robert O’Brien a spus că SUA vor reduce cei 4.500 de soldați din Afganistan la 2.500 până la începutul anului viitor. Nu este retragerea completă pe care a promis-o Trump, dar este cel mai scăzut nivel al forțelor americane din Afganistan din 2001.

„Astăzi, Statele Unite sunt mai aproape ca oricând de a pune capăt a aproape două decenii de război și de a salut un proces de pace condus de afgani, condus de afgani, pentru a realiza o soluționare politică și o încetare a focului permanentă și cuprinzătoare”, a declarat secretarul de apărare interimar, Christopher Miller, într-o declarație scrisă. „Mergând mai departe, în timp ce Departamentul continuă cu planificarea capabilă să reducă în continuare nivelul trupelor SUA la zero până în mai 2021, orice astfel de retrageri viitoare rămân bazate pe condiții.”

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

O nouă lege impune Pentagonului să trimită Congresului o evaluare a riscurilor înainte de retragerea ulterioară a trupelor. Acest lucru nu a fost făcut în acest caz, a raportat Reuters, deoarece Trump a semnat o derogare care permite reducerea trupelor după ce mutarea a fost deja finalizată, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei.

„Convenția dictează că reducerea nivelurilor trupelor, echipamentelor asociate și ajustarea cerințelor de protecție a forței asociate într-o zonă de luptă la nivel național nu este ceva ce poate fi întrerupt peste noapte fără a crește riscul pentru forță și obiectivele principale ale misiunii”, a declarat Maiorul Rob Lodewick.

„Voi fi întotdeauna angajat să opresc războaiele nesfârșite”, a spus Trump într-o scurtă declarație. Războiul SUA din Afganistan este cel mai lung din istoria Americii, după ce s-a prelungit din 2001 și până azi, ajungând să coste 2 trilioane de dolari. În punctul de maximă intensitate, SUA aveau staționate peste 100.000 de soldați acolo.

Președintele ales Joe Biden se va confrunta cu o serie de provocări când va prelua funcția miercuri. El a pledat pentru o amprentă ușoară în Afganistan, dar rămâne de văzut dacă va asculta generalii sau va continua cu reduceri suplimentare ale trupelor.

Reamintim că președintele Trump este primul șef de stat american, de la Jimmy Carter încoace (al cărui mandat s-a încheiat în 1981), care nu a băgat SUA într-un nou război. În afară de cei doi, au mai fost doar alți doi în această situație: Richard Nixon și Gerald Ford.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE