ACTUALITATEPS Iustin, Episcopul Maramureșului: Credincioșii nu trebuie să mai fie opriți să...

PS Iustin, Episcopul Maramureșului: Credincioșii nu trebuie să mai fie opriți să meargă la biserică de sărbători. Libertatea este darul suprem al lui Dumnezeu și nimeni nu-l poate îngrădi ori confisca

Părintele Iustin, Episcopul Maramureșului, a subliniat cu fermitate, într-un cuvânt adresat, sâmbătă, credincioșilor, că trebuie găsite soluții astfel încât credincioșii să nu mai fie împiedicați să meargă la biserică de sărbători, așa cum s-a întâmplat în primăvară, de Paști.

​„Pentru ca Dumnezeu să ni-l dăruiască plin de frumusețea colindului nostru străbun și de bucuria de a ne reuni în cete de colindători spre a vesti Nașterea lui Hristos, vă îndemnăm, iubiți părinți slujitori ai Sfintelor Altare și dragi credincioși să ne rugăm împreună, fierbinte, lui Dumnezeu să avem sărbători creștine de iarnă sfinte și adevărate, după tradiția Bisericii noastre Ortodoxe Strămoșești.

​În discuțiile noastre particulare pe care le-am avut cu autoritățile județene și locale le-am spus că nu putem concepe Crăciun fără colinde și Bobotează, fără sfințirea caselor credincioșilor în Maramureș și Sătmar”, a subliniat, sâmbătă, Părintele Episcop Iustin, potrivit unui comunicat postat de pagina de Facebook a Episcopiei Maramureșului.

Părintele Iustin a amintit de întâlnirea de săptămâna trecută între reprezentații Patriarhiei Române și ale celorlalte culte cu reprezentați ai Guvernului. Atunci, „s-a afirmat apăsat de către toți reprezentanții cultelor că nu mai trebuie să se ajungă în situația în care credincioșii să fie împiedicați să meargă la biserică de sărbători, desigur cu respectarea tuturor regulilor sanitare”.

Totodată, Părintele Iustin, Episcopul Maramureșului, a îndemnat credincioșii să se împărtășească cel puțin o dată în perioada Postului Nașterii Domnului.

​„ Îndemnăm credincioșii noștri din parohiile de la orașe și sate să se pregătească pentru întâlnirea cu Hristos în Taina Sfintei Euharistii și să se împărtășească măcar o dată în acest post, dar să încerce să facă acest lucru cu rânduială, peste săptămână, când nu se produce aglomerație, iar preoții îi pot mărturisi și împărtăși în liniște și fără grabă, îi pot asculta și le pot da sfaturile și îndrumările necesare (…)

​În final, vă îndemnăm să fim cu toții în stare de veghe în post și rugăciune în această vreme a cernerii și luptei pentru lumină și adevăr, pentru credință creștină și străbună, demnitate umană și libertate, care este darul suprem al lui Dumnezeu făcut omului la creație și nimeni nu-l poate îngrădi ori confisca.

​Să fim dar în stare de trezvie creștină, rugându-ne, postind, citind cărți de zidire sufletească și sfătuire duhovnicească și să mai facem post și de la a urmări toate știrile înspăimântătoare care ne sunt transmise pe toate canalele media pentru că noi știm că „și dacă trăim, și dacă murim, ai Domnului suntem” (Romani 14, 8).

​Mărturisiți-vă și împărtășiți-vă frecvent cu Trupul și Sângele Domnului, care vindecă omul de moartea veșnică, dar și de toate bolile sufletești și trupești, pentru că a fost dat de Hristos să ne fie leac împotriva vrăjmașului diavol și a tuturor vrăjmașilor văzuți și nevăzuți.​

​Bucurați-vă de fiecare zi pe care o primiți în dar de la Dumnezeu și NU VĂ TEMEȚI! Hristos, Mântuitorul nostru, este viu și este cu noi în toate zilele până la sfârșitul veacurilor. „El, ieri, azi și în veci, este Același” (Evrei 13, 8).

Dumnezeu să ocrotească România și poporul român! Maica Domnului să acopere cu sfântul ei acoperământ pe toți creștinii din România, „Grădina ei”, și din toată lumea!

​Dumnezeul cerului și al pământului să salveze omenirea de forțele întunecate ale iadului, diavolului și slujitorilor lui și să trimită din Cer iarăși pacea pe pământ, precum au adus-o îngerii acum 2000 de ani în Bethleem și să ne facă vrednici a-L primi din nou printre noi pe Fiul Său, Iisus, de Crăciunul anului 2020. Amin!”, a spus Părintele Iustin, Episcopul Maramureșului.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...