luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEUcrainenii țin prizonierii ruși în lagăre și îi pun să confecționeze canapele...

Ucrainenii țin prizonierii ruși în lagăre și îi pun să confecționeze canapele și pungi de hârtie

Astăzi, portalul Meduza a publicat o serie de fotografii făcute într-unul din lagărele din Ucraina în care sunt ținuți prizonieri ruși capturați de la începutul războiului și până în prezent, informează Libertatea.

Potrivit experților, numărul persoanelor capturate de cele două tabere se ridică la ordinul miilor, însă nimeni nu știe cu exactitate numărul acestora. Spre deosebire de Rusia, Ucraina, a oferit ONU acces la prizonierii ruși din custodia ei și a lansat, de asemenea, o anchetă în cazurile identificate de maltratare a acestora.

În Ucraina, majoritatea prizonierilor de război ruși se află în lagăre speciale care au primit vizitele reprezentanților organizațiilor internaționale pentru drepturile omului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Meduza a vizitat unul dintre lagărele din vestul Ucrainei, numărul prizonierilor din lagăr nefiind dezvăluit de autoritățile ucrainene. Acolo se află ruși din toate regiunile sau locuitori ai teritoriilor ocupate din Ucraina. Cei care au fost răniți grav, sunt îngrijiți acolo, condițiile din colonie fiind supravegheate de către reprezentanții Crucii Roșii.

Prizonierii ruși lucrează la producția de pungi de hârtie, confecționează canapele sau amenajează diverse containere de construcții.

Aceștia sunt plătiți pentru munca depusă, bani cu care pot plăti la un magazin local, sau pentru o conversație telefonică suplimentară. Prizonierilor le sunt asigurate trei mese pe zi, au o sala de cinema unde se pot uita la televizor, au acces la o bibliotecă, unde pot citi cărți în ucraineană, pot juca șah, iar pe teritoriul închisorii există și o biserică.

Majoritatea celor închiși se află pe listele pentru schimburi de prizonieri, însă împotriva unora dintre dintre aceștia au fost deja deschise urmăriri penale în legătură cu crimele de război comise.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Ucrainenii și rușii au comportament similar din moment ce sunt aceleași popor.

    Nouă nu ar trebui să ne pese, nu ar trebui să fim implicați în niciun fel în acest conflict. Nu avem nimic de câștigat, avem doar de pierdut dintr-o eventuală implicare.

    Și ucrainenii și rușii s-au purtat cu ostilitate cu românii.

  2. probabil genul asta de articole apareau si prin anii 40+ despre lagarele de la auwsitz, in timp de hitler aparea pe prima pagina din Time, la fel ca Zele azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE